Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért kezeli ilyen furcsán a...

Miért kezeli ilyen furcsán a Kubuntu a csatlakoztatott monitort?

Figyelt kérdés
Kezdetben még jól működött, aztán egyszer csak elkezdett olyat csinálni, hogy eltűnt az asztal a csatlakoztatott monitorról, ablakot viszont át enged húzni a monitorra, de ha sokáig van bekapcsolva a gép, vagy alvó módba rakom, akkor teljesen lecsatlakozik, nem is lehet oda áthúzni az egérmutatót. Először az Nvidia illesztőprogramra gyanakodtam, de aztán sikerült beállítani, hogy az Intel processzorba épített videókártyát használja (valszeg sikerült átállítani, mivel az alvó mód megjavult), de a probléma továbbra is fennáll. Lehet valamit kezdeni a problémával a Kubuntu újratelepítésén kívül, vagy csak az az egyetlen megoldás?

2021. szept. 7. 08:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Végignézted a beállításokat? A KDE monitorbeállításainál? Az energiakezelésnél a külső monitor csatlakozásáról szóló részt?
2021. szept. 7. 09:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lett téma, ablakkezelő, ablakdekorátor, stb. változtatva?
2021. szept. 7. 09:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A Kubuntu sajnos elég vacak. Nekem is minden bajom van vele. Előtte Mint-et használtam, csak ugye már nincs belőle KDE verzió.

Én át fogok térni valami más disztrora, pl Manjaro, neked is ezt javaslom. A Kubuntu egy mostohagyerek az Ubuntu mellett, olyan is sajnos.

2021. szept. 7. 10:38
 4/7 anonim ***** válasza:
13%
Mert szar. Használj Windowst.
2021. szept. 7. 11:31
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.

Nem találtam a beállításokban, hogy mi lehet a gond. Kipróbálom a Manjaro Xfce változatát inkább.

2021. szept. 7. 12:45
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Manjaro Gnome esetleg?
2021. szept. 7. 12:50
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
#5: Ha nem ragaszkodsz a KDE felülethez, akkor inkább Mint Cinnamon vagy Mate.
2021. szept. 7. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!