Gmail levelek automatikus továbbítása egy címről több címre?
Az egyetemen a csoportunknak van egy közös e-mail címe, az oktatók erre küldik legtöbbször a fontos infókat. Tavaly megbeszéltük, hogy aki először megnyitja a levelet, az továbbküldi a ggroups csoportnak, mivel ha egyvalaki megnyitja az üzenetet, akkor mindenkinek eltűnik a telefonjáról az értesítés. Akinek erre nincs ideje, vagy nem tudja, hogyan kell, az nem nyitja meg, hanem megvárja, amíg valaki megcsinálja, ha pedig véletlenül mégis megnyitotta, akkor legalább a facebook csoportban jelzi, hogy hello, e-mail jött.
Ez elméletben tök jó, de a kb. 60 főből csak hárman továbbítjuk a leveleket, a többiek sz@rnak az egészbe, nem érdekli őket, hogy a többiek így nem látják, ha e-mailt kaptunk.
Próbáltam beállítani, hogy a ggroupsnak automatikusan továbbítva legyenek a levelek, de kér egy visszaigazoló kódot a rendszer, amit egyikünk sem kap meg, így a ggroup-os e-mail címet nem tudom megadni.
Jelenleg három lehetőséget látok, nem tudom, hogy melyik működhet és melyik nem:
1. Valahogy automatikusan továbbítjuk a ggroups-nak az e-maileket. (Lehetséges? Ha igen, hogyan?)
2. Csak a saját e-mail címemre továbbítom a leveleket, és én kézzel elküldöm a ggroups-nak. Ez gondolom működik, de inkább más megoldást keresnék, mert mi van, ha nem vagyok gép/telefonközelben és sürgős a dolog?
3. Be lehet valahogy állítani, hogy ne tűnjön el az értesítés a többiek telefonjáról, ha valamelyik kedves társunk megnézte az e-mailt és nem továbbította?
Egyéb ötleteket, és bármilyen segítséget szívesen fogadok.
(Levelező szak, kb. én vagyok 24 évesen a legfiatalabb, az átlagéletkor bőven 30 felett van, a legidősebb társunk 50+ éves, úgyhogy jó lenne, ha nem kéne mindenkinek külön beállítania valamit, hanem én meg tudnám oldani.)
Nem teszteltem, de úgy nézem ezen a linken itt az egyik lehetőség, bár nem tudom mik a feltételei..
Ideiglenesen beállítottam, hogy a saját e-mail címemre megkapjam a levelek másolatát, meg is jelent felül egy piros sáv azzal a felirattal, hogy az e-mailemre továbbítódnak a levelek a jövőben, és ez az értesítés 7 nap múlva eltűnik.
Leteszteltem a dolgot, de nem jönnek meg a levelek az én címemre... Ilyenkor mi van?
Nem tudom mennyire jó ötlet ez, de úgy látom nem fogja engedni, feltehetőleg részben üzleti részben spam okokból:
"Auto-forward mail filters Account filters that automatically forward mail 20"
Talán járhatóbb az lenne, ha csak egy vagy inkább több közös NEM google accountra menne minden levél (esetleg a jelenlegiről automatikusan továbbítva) aminél beállítható a POP levelezés és akkor ez lenne mindenkinél beállítva egy nem gmail kliens appban, de úgy, hogy hagyja az üzenetet a szerveren (mert alapba elhozza és törli) Ezt tesztelném le, és beállítanék olyat, hogy az x napnál régebbieket törölje a szerverről..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!