Ez mi lehetett?
Volt egy áramszünet, használtam a gépet, elment a villany kb 5 percre.
Visszajött, kapcsolom be a gépet, rendesen csippan, bejön az alaplap logoja, utána a Win 10-es kis körbe pörgő karika, de az csak pörgött körbe fekete háttérrel és nem történet semmi.
Folyamatosan nyomtam a bekapcsoló gombot, így kikapcsoltam a gépet, utána már bekapcsolt rendesen.
Mi okozhatta ezt? Miért nem töltött be a rendszer elsőre?
Ha utcán sétálva kutyasz@rba lépsz akkor ne azt kérdezgesd mindenkitől hogy hogy történhetett ez? Vajon a szemed kezd vaksi lenni? Vagy agytumorod lett? Menj orvoshoz?
Nem. Csak lépj túl a 'problémán'.. :)
"ez normális iylenkor hogy nem tölt be áramszünet után a win vagy valami hiba"
Igen, normális. Amikor hirtelen elmegy az áram vagy ha hosszan nyomod a bekapcsoló gombot, akkor az épp aktuális fájlműveletek nem tudnak befejeződni. Ha például épp ekkor írja a Windows a lemezre a regisztrációs adatbázist, akkor előfordulhat, hogy az adatbázis csak félig-meddig íródik ki. Ilyen esetben nagyon könnyen olvashatatlanná válhat az adat, aminek a következménye alapesetben az lenne, hogy nem booltna be többé a Windows-od (ha csak nem történne helyreállítás rendszervisszaállítási pontból vagy árnyékmásolatból).
Hogy mégsem történik adatvesztés, az annak a következménye, hogy a Windows az NTFS fájlrendszert használja, ami az ún. naplózó (journaling) fájlrendszerek közé tartozik. Ez az jelenti, hogy minden egyes fájlrendváltozást (írás) naplóz, így azok visszavonhatóvá vállnak. Amikor pörögnek a pöttyök, akkor pont ezt történik, a Windows érzékeli, hogy szabálytalanul lett leállítva, és elkezdi visszaállítgatni a sérült fájlokat, emellett fájlrendszervizsgálatot is végez. Ezt a műveletet érdemes lenne hagyni végigfutni, és nem kinyomkodni a gépet...
Olvasnivaló: [link]
5-ös: Sikeresen sikerült értelmezned a kérdést gratulálok.
6-os: Köszönöm szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!