Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egyetemre programozáshoz...

Rkristf46 kérdése:

Egyetemre programozáshoz megfelelnek az új m1-es macbookok? Támogat minden alkalmazást? Minden nyelven lehet rajta programozni?

Figyelt kérdés

2021. aug. 8. 12:33
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Nem igazánb ajánlatos. Inkább vegyél windowsos gépet, vagy tegyél rá linuxot, de mac az nagyon macera lesz, volt pár ismerősöm, aki szenvedett vele egy ideig, aztán eladta. Nem infós szakra való, ha csak nem speciálisan olyan programokat írsz, amiket mac, iOS rendszereken futnak.
2021. aug. 8. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Az M1-es széria nagyon jóra sikerült, de az a probléma, hogy nem tudsz rajta úgy Windowst futtatni, mint egy x86-os Apple gépen, hiszen az m1-es procik az ARM instruction setet használják, ami teljesen más.

Úgy tudom, hogy a Boot Camp konkrétan nem is létezik még most az M1-es gépekre.

Persze macOS-en is lehet programozni, de ha nem szeretnél kitolni magaddal rövid és hosszútávon, akkor inkább egy natív windowsos gépet vegyél (x86-os procival természetesen)

Az új mac gépek a nagyközönségnek készültek, ők semmit nem is vesznek belőle észre, de ha programozni szeretnél, ott problémák lesznek.

Melyik egyetem melyik szakára mennél?

2021. aug. 8. 13:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még van egy évem egyetemig addig hátha kijön egy újabb széria ami megoldja ezeket a problémákat ha meg nem akkor marad egy windows laptop😇
2021. aug. 8. 14:08
 4/7 anonim ***** válasza:
73%
Én a helyedben Windowsos gépet vennék, programozni macen nem lehet, kivéve, ha iOSre fejlesztesz. Legrosszabb esetben felraksz egy virtuális gépet, de nem tudom, hogy ez mennyire megoldás.
2021. aug. 10. 11:55
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

Ha a Mac-en van a hangsúly én Inteleset vennék. Arra mehet Windows és Linux is könnyen ha kell.

Én biztos hogy op rendszer nélküli gépet ajánlanék amire egy általad választott Linux disztrót raknék. Lehet egyeteme válogatja, de nálunk 1 speckol. tárgy volt, a játékfejlesztés, ahol Win10 volt, minden máshol valami Linux (95% Kali vagy Mint, ahogy az óra kívánta, 1 vagy 2 órán Ubuntu(speckol)).

Miért Linux: ha megtanulod használni a terminált sokat könnyítesz az életeden. Fejlesztőkörnyezetek vannak rá (ingyenes, student JetBrains). Pl.: egy C++ esetén könnyebb egy sudo apt install randomLib telepítés mint Win-en szenvedni.

Prog nyelvekben C, C++ sokkal könnyebb a Linux, ha ezt nem tanítanák akkor szinte mindegy hogy ablak vagy pingvin. Talán még oprendszerek kurzus ahol előny a Linux (nekünk itt Linux terminál volt a kurzus fele).

2021. aug. 10. 17:01
 6/7 anonim ***** válasza:
89%

A Macről csak annyit tudok nyilatkozni, hogy sok gyakvezetőnknél azt láttam.

Viszont a Linuxot javaslom.

ELTE-IK-s vagyok, rengeteg tárgynál követelmény, hogy a végeredmény Linuxon fusson, ezért inkább a Windows-osok "szívnak" virtuális gépekkel illetve a suli szerverére fellépve kell írni a beadandót, ha nem is virtuális gépen.

A Windows egy rakás az, olyan szinten megbízhatatlan operációs rendszer, hogy gyakran a nem létező tököm kivan a bugokkal. Tegnap például az egész munkanapomat megkeserítette a Windows explorer.exe crash-től kezdve általános lassuláson át mindennel.

Úgyhogy a Linux nem rossz választás infós egyetemre plusz megbízhatóbb, te pedig úgyis az átlagnál jobban értesz, fogsz érteni a gépekhez, tehát ez se hátrány.

Ha a MacBook/Mac nem is.

2021. aug. 10. 17:36
 7/7 anonim ***** válasza:
72%
Ha nem lehetne Mac-en programozni, akkor nem használná annyi informatikus mondjuk a Google-nél. Férjem is programozó és Macbook van neki. Igaz, nem Magyarországon tanult és nem is magyar cégnek dolgozik.
2021. aug. 10. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!