Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől hangos a gépem?

Mitől hangos a gépem?

Figyelt kérdés
2021. júl. 28. 19:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem melegszik túl?

Vinyó vagy SSD van benne?

Gamer vagy irodai gép?

2021. júl. 28. 20:05
 2/4 Argloss ***** válasza:
100%

Piszkos, vagy rossz minőségű ventilátorok vannak benne. Esetleg nem vezérelt ventilátorok, amik mindig maximumon mennek.

Hűtőpaszta kiszáradása, hibás felvitele miatt nem adja le jól a hőt a processzor, így annak a ventilátora mindig maximumon megy.

Nem hangszigetelt a számítógépház, nincsenek benne rezgéscsillapító alátétek stb.

Nem hűtött a szoba, 30+ fokos levegővel nem lehet olyan hatékonyan hűteni.

Rossz helyen van a számítógép, rásüt a nap, olyan helyen van ahonnan nem távozik könnyen a meleg levegő.

2021. júl. 28. 22:46
 3/4 Z ***** válasza:

Attól, hogy 100%-on van a hangerő?

A kérdésből akár ez is lehetne a helyes válasz.

De amúgy igen: minél több alkatrész mozog benne (ventillátor, vincseszter), annál hangosabb. Plusz ha nem teszel semmit a hangszigetelésért. (Bár alapjáraton, a szigetelés nem oldja meg a probléma gyökerét, azt, amiért a ventillátorok többet kell, hogy forogjanak pl. Ennek okait a 2-es válaszoló már egész szépen megfogalmazta)

2021. aug. 1. 16:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Gondoljatok egyszerűbb hibákra is.

Sok kábel megy benne ide-oda. A rezgéstől, mozgatástól a kábel hozzá érhet a ventilátorhoz. Nekem csak ennyi volt a probléma. Távolabb nyomtam a kábeleket és egy cérnaszállal összekötöttem őket, azóta minden rendben.

A barátnőm hangulatvilágításként virágvázát tett a tetejére színes led sorral a belsejében. A gép bekapcsolásakor az zörgött. Alátett egy szilikon telefontokot, és megszűnt a zaj.

2021. aug. 5. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!