Mitől hangos a gépem?
Nem melegszik túl?
Vinyó vagy SSD van benne?
Gamer vagy irodai gép?
Piszkos, vagy rossz minőségű ventilátorok vannak benne. Esetleg nem vezérelt ventilátorok, amik mindig maximumon mennek.
Hűtőpaszta kiszáradása, hibás felvitele miatt nem adja le jól a hőt a processzor, így annak a ventilátora mindig maximumon megy.
Nem hangszigetelt a számítógépház, nincsenek benne rezgéscsillapító alátétek stb.
Nem hűtött a szoba, 30+ fokos levegővel nem lehet olyan hatékonyan hűteni.
Rossz helyen van a számítógép, rásüt a nap, olyan helyen van ahonnan nem távozik könnyen a meleg levegő.
Attól, hogy 100%-on van a hangerő?
A kérdésből akár ez is lehetne a helyes válasz.
De amúgy igen: minél több alkatrész mozog benne (ventillátor, vincseszter), annál hangosabb. Plusz ha nem teszel semmit a hangszigetelésért. (Bár alapjáraton, a szigetelés nem oldja meg a probléma gyökerét, azt, amiért a ventillátorok többet kell, hogy forogjanak pl. Ennek okait a 2-es válaszoló már egész szépen megfogalmazta)
Gondoljatok egyszerűbb hibákra is.
Sok kábel megy benne ide-oda. A rezgéstől, mozgatástól a kábel hozzá érhet a ventilátorhoz. Nekem csak ennyi volt a probléma. Távolabb nyomtam a kábeleket és egy cérnaszállal összekötöttem őket, azóta minden rendben.
A barátnőm hangulatvilágításként virágvázát tett a tetejére színes led sorral a belsejében. A gép bekapcsolásakor az zörgött. Alátett egy szilikon telefontokot, és megszűnt a zaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!