Melyik informatikai terület a legjobban keresett? Melyiket választanád?
Mibe érdemes belevágni a három felsorolt terület közül?
Fizetés, érdekesség, izgalom, kilátás, könnyebb elhelyezkedés, elvárások, munkakínálat, vagy akár csak melyik tetszik nektek jobban.. Minden szempontot beleértve.
A szavazatokat kérlek indokoljátok is meg 😊
ha már angolul írtad azt is tedd mellé, hogy melyik országban élsz, csak úgy érdekel
vagy épp hova szeretnél bedolgozni
"Mibe érdemes belevágni a három felsorolt terület közül?"
Amelyiket érted és szereted.
#3 Világviszonylatban érdekel, de ha szűkíteni kell a kört mindenképp, akkor UK.
Angliai álláshírdetéseket nézve én úgy látom, hogy fejlesztői munka nyilván több van (de ha nyelvekre szűkítünk akkor kindjárt más kérdés), de a kiberbiztonsági területen, mindjuk security analyst, pen tester, forensics investigator stb jobban keres.
Míg AI területű munkákat kevesebbet találtam, de fizetésben is hasonló. A data science terület is hasonlóan alakul mint a kiberbiztonsági terület.
De ezeket csak álláshírdetős oldalakat nézegetve szűrtem le. Szerintetek van alapja? Magyarországot elnézve teljesen az ellentétje, ott a cyber sec-esek elvileg jóval kevesebbet keresnek mint bárki más.
Egyébként olvastam több helyen is, hogy 2030-ra az AI teljesen kiváltja a kiberbiztonsági szakemberek munkáját. Szerintetek erre van esély? Én úgy látom, hogy ahogy telik az idő, egyre fejlettebb módszerek vannak támodásokra, valamint egyre magasabb szintre kell mindig vinni a biztonságot, és erre válaszul mindig szükség lesz rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!