M-disk lemezzel kapcsolatban kinek mi a tapasztalata?

Nézd... én a hagyományos CD-vel és DVD-vel kapcsolatban tudom azt mondani, hogy ha szabályosan van tárolva, és jó minőségű az alapanyag, akkor 15 év után is 99%-uk olvasható. Azokkal volt egyedül probléma, ami vagy valami silány noname volt (bár e tekintetben a TESCO CD-R kifejezetten pozitív meglepetés volt, 13 év után is 25-ből 25 olvasható), illetve azokkal tud probléma lenni, amit nem megfelelően tárolnak. Összesen 2 darabbal találkoztam, ami szabályosan tárolva meghibásodott volna, a több százból. Persze, az is igaz, hogy azért rendesen óvni kell őket, a magas páratartalomra kimondottan érzékenyek, akár csak bizonyos vegyi anyagokra, vagy a komolyabb hőhatásra. A leggyakoribb hiba szokott lenni, hogy a napon hagyják, vagy egyszerűen az, hogy nagy a páratartalom és/vagy a hőingás. A szoba sarkába, a számítógépasztal mögé, a földre tett CD-tartó állvány például ezért nagyon rossz megoldás.
Na, de a lényegre térve: 2 éve kezdtem el M-Discet használni, szóval nagy tapasztalatom még nincs benne. Eddig hibátlan, de ez gondolom, nem meglepő. Az, hogy a laboratóriumi teszteken több, mint 100 évet jósolnak nekik, az egy dolog. De a hordozórétegük jóval nehezebben bomlik le, mint a sima DVD-ben levő kommersz festék, szóval... én egyelőre bizalmat szavaztam nekik. (Persze, ettől függetlenül áll, hogy "egy mentés nem mentés"...)
Tervezem majd egy komolyabb tesztet elvégezni a különböző optikai adathordozókkal, de ennek az eredménye kb. jövő ilyenkorra lesz meg, szóval majd ha még akkor aktuális (és az itteni felhasználóm élni fog még), akkor érdeklődhetsz. :D

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!