Egerek. Logitech G502 Hero vs G703?
Ti melyiket ajánlanátok a kettő közül? Többek között ár-érték arányban, objektív alapon. Ezen kívül érdekel az is, hogy szerintetek az én felhasználásom mellett melyik lenne számomra hasznosabb. Hobbi szintű játékos vagyok, egy Trust GXT 158-ról váltanék. Az általam jelenleg játszott játékok közül (ez minden bizonnyal változni fog az idők során) a CS:GO az egyetlen, ahol számítanak a különböző tulajdonságok (gyorsaság, pontosság), tehát a mesterlövész gomb nem elengedhetetlen számomra, ahogyan a többi G gomb sem az. A DPI nagysága a jelenlegi egeremen maximum 5000, tehát a 12 és 25 ezer közötti különbség számomra nem mérvadó.
Bármelyikre is esik a választásom, egy Logitech G512 billentyűzet fog szolgálni a jövőben, tehát a G703 USB-s része közel lenne az eszközhöz (a billentyűzetbe dugva). Utóbbiban nagyon szimpatikus a vezetékmentesség, de a többi funkcióhoz hasonlóan erről is le tudok mondani. Fontos számomra a kényelem is (bár abban biztos vagyok, hogy mindkettő többet nyújt belőle, mint az egyébként kényelmes jelenlegi egerem). Szóval röviden összefoglalva ott tartok, hogy mindkettőben van számomra hasznos funkció, ugyanakkor egyik sem elengedhetetlen (a súlyozhatóságra speciel egyáltalán nincs szükségem, PowerPlay pedig nem szerepel a rövidtávú terveim között). Árban nagyjából ugyanott vannak (G703 jelenleg akciósan 24 ezer, a G502 Hero pedig eleve 20 körül van, így ez sem lehet döntő szempont. Előre is köszönöm, ha segítesz és sajnálom, hogy ennyire zavaros az egész (lényegében nincs mi alapján dönteni szubjektív szempontokat nézve).
Leginkább egyik sem. Szerencsére az elmúlt két évben az egérpiac nagyot változott és megjelentek a jó, de könnyű egerek, ég és föld a különbség egy 100g körüli és egy kb 60g-os példány között. A 703 majdnem 100 gramm, az 502-ről meg ne is beszéljünk.
Ha jót akarsz, és viszonylag olcsón, akkor valami gyárilag paracord kábeles, könnyű egeret nézz magadnak. Ilyen lehet pl egy cm mm710 vagy hasonló, a lényeg, hogy neked kényelmes legyen a formája.
Ha jobban érdekel a téma:
Legalább az összefoglalót olvasd el, vannak hasznos tippek.
btw, amennyiben mindenképp logitech, ez a forma és nem valami könnyített megoldás, akkor már 17-ért van g403 hero, az 90g ha kiveszed az aljából a plusz súlyt.
Annyi a hátránya, hogy gyárilag annak a kábele is hányadék.
Nagyon szépen köszönöm, iszonyat hasznos volt az összefoglaló, sok új dolgot tudtam meg. Eddig nem figyeltem a súlyokat az egerek esetében, de most megnéztem, az enyém (Trust GXT 158) 100 grammos, aminél még így is könnyebb a G703 (a G502 Hero valóban nagyon nehéz a maga 121 grammjával). Láttam, hogy ez utóbbinak szinte az összes speciális funkcióját kompromisszumosként írták le, ami még úgy is elbizonytalanított, hogy nem fontos nekem egyik olyan dolog sem, ami hátránnyá válik a fentiek emiatt. A súly sem igazán az, mert nem nyomom profi szinten egyik játékot sem, amolyan: cserére érett a billentyűzetem, és mivel a kormányom Logitech, így onnan néztem ki egyet, akkor meg már legyen minden LT, úgyhogy veszek gyors egeret is. Valószínűleg nem tudom majd kihasználni egy G502H/G703 tudását, ahogyan a majdani billentyűzetemét sem, mielőtt bárki megkérdezi, hogy a néhai CS:GO és egyéb játékok miatt miért veszek összesen 65 ezerért új perifériákat: mert mindig is ehhez hasonló tudású cuccokról álmodoztam, most pedig karnyújtásnyira vannak. Amolyan BMW M3 csak utcára kategória.
A G403 Hero nem fogott meg (annyit nem számít a súly), mert igazából csak ötvözi a G502H vs G703 verseny hátrányait (a súlyt leszámítva), tehát: vezetékes, de kevesebb funkciója van (igazából emiatt nem tudok dönteni a kérdésben is szereplő két modell közül, mert mindkettő szuper volna, de egyik sem létfontosságú).
Szeretném még egyszer megköszönni a segítséget és az összefoglalót, most már szinte biztos, hogy a G703 lesz a választottam, az én felhasználásomat a tökéletes fölött 10 emelettel fogja túlteljesíteni. Ha esetleg valaki ilyet használ, akkor nagyon szívesen meghallgatom a tapasztalatait, mert én még csak a kezemben sem fogtam (a G502 Hero-t igen (MM-ban)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!