Nem ismeri fel a laptop az 5GHz wifit. Mit tudok tenni?
Vettem egy Xiaomi routert, ami támogatja az 5GHz-t, viszont sajnos figyelmetlen voltam, és utólag derült ki, hogy a laptop nem támogatja. Ezt cmd-ben néztem meg, a "netsh wlan show drivers" paranccsal, és ott láttam, hogy a támogatott frekvenciák a b,g, és n. Driver frissítés nem segített, rákerestem (Qualcomm Atheros AR956x), és úgy néz ki hogy egyáltalán nem támogatja az 5GHz-t.
Kérdés hogy ebben az esetben mit tudok tenni, hogy a laptoppal valahogy hozzáférjek az 5g wifihez? Köszönöm előre annak aki segít.
A - leánykori nevén Atheros AR9565 - Qualcomm QCA9565 hálózati vezérlő csak 2,4 GHz-es 802.11 b/g/n (wifi) szabványt ismer, 5 GHz-es 802.11 a/n/ac-t illetve a fölött már nem.
Bővebben a gyártó oldalán:
Azért írhatja a "netsh wlan show drivers" az 5 GHz-es 802.11a szabványt is, mert a meghajtóprogram:
univerzális, támogatja például az Atheros AR9462-es hálózati vezérlőt is
amiben van 5 GHz-es rádió is.
Jól írja a #1-es: alkalmasint egy 5 GHz-et is támogató USB adapter
beszerzése a leginkább célravezetőbb
#5 ezt kifejtenéd bővebben kérlek?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Arra celoz h be lehet allitani a legtobb routeren, hogy kulon lehessen az t es kulon a 2.5 ghzes tartomanyra csatlakozni, majd ra csatlakozol a 2.5 ghzre.
Meg egyszer hangsulyozom nem biztos h egy olcso 2ezres adapterrel jobban jarsz mintha csak a 2.5ghzes wifi jeleket hasznalod. (Tapasztalatbol beszelek sajnos)
"Az adapteres megoldas lehet h lassabblesz mint a 2.5 ghzes beepitett halokartya,"
A beépített QCA9565 hálózati vezérlő "egy antennás" SISO üzemmódra képes.
Ebből következőleg feltehetőleg (mivel a kérdező nem írta le a laptop pontos típusát) a laptopban is csak egy darab 2,4 GHz-es antenna lehet kialakítva, 5 GHz-es nem.
Ámbár a hálózati vezérlő mini PCI Express portja nagyobb sebességre képes, mint egy feltehetőleg (a QCA9565 hálózati vezérlő arra enged következtetni, hogy régebbi laptopról van szó, amiben talán nincsen még USB 3.0) USB 2.0-ás port, de azért ahhoz elegendő, hogy egy 150 Mbps-nél (ami az emlegetett QCA9565-ös hálózati vezérlő max adatrátája) nagyobb adatrátájú USB-s Wifi adaptert elkezeljen - például egy ilyesmit:
ez is "csak" USB 2.0-ás, de a tesztek szerint egészen szépen teljesít:
a 802.11ac szabványú, 600 Mbps-os adatrátájú kapcsolattal elérhető adatátviteli sebesség maximumát megközelíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!