Legfelső szintű tartomány létrehozásához mi szükséges?
Rendesen rá kellett keresnem, és meg kellett értenem, hogy valójában te a DNS-re gondolsz (Domain Name System)
Ez egy jó cikk, ami segíthet kicsit tisztábban látni:
Szerintem a kérdező a nem általánosan a DNS-ről érdeklődik, hanem a TLD-ről.
#Kérdező:
Igazából nem nehéz feladat.
Találd ki amit szeretnél TLD-nek. Regisztráltasd. Ennyi.
A regisztrációt az ICANN (Internic) irányába kell megtenni, valamint az IANA felé.
A TLD-knek megvannak a szabályai, illetve a regisztrációnak a maga formai követelményei. Ha ezt megtetted, máris használható.
Természetesen a hozzá tartozó domain nevet ugyanúgy meg kell venned, miután beregisztrálták a TLD-t.
------------
Teszem azt, te azt akarod webcímednek, hogy [link] , de a ".vera" TLD még nem létezik.
Akkor ezt a TLD-t ha beregisztráltad, egy domain szolgáltatónál ugyanúgy meg kell vásárolnod a pontos "aloe.vera" domain-t.
De ugyanígy más is megvehet olyat, hogy "toth.vera" .
Ha viszont azt szeretnéd, hogy az általad regisztrált TLD-t más ne használhass, a te " [link] " oldaladon kívül ne létezhessen másik ".vera" végződésű oldal, az már egy jóval keményebb folyamat.
"Találd ki amit szeretnél TLD-nek. Regisztráltasd. Ennyi."
És tegyél le mellé pár millió forintot.
#4:
Jogos!
Mire belekezdtem a válasz megírásába, más oldalakon is jártam, elfelejtettem a kérdést és egy sima "Hogyan kell"-re írtam a választ, nem "Mi szükséges hozzá"-ra. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!