Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tévéműsort, miként tudok...

Tévéműsort, miként tudok rögzíteni úgy, hogy bármilyen eszközzel le tudjam játszani?

Figyelt kérdés

Persze, nem bármilyen eszközzel, hanem ami rendelkezik AVI, MKV lejátszási lehetőséggel.

Tévére van kapcsolva külső meghajtó, arra fel tudom venni az adásokat, de szeretném más eszközökön is megtekinteni, ill. archiválni néha. Filmeket le lehet tölteni a netről, de egyes műsorokat nem.

2021. júl. 2. 00:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ez így jó megoldás.a tv segítségével rögzíted az adást.gondolom van pc-d amihez tudod csatlakoztatni a háttértárat amire rögzítettél.mi a gond konkrétan?gépen meg tudod nézni hogy milyen formátumú az anyag, esetleg átkonvertálhatod valami másra ha úgy jobb..
2021. júl. 2. 07:09
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem előtte nézd meg mekkora helyet is foglal el egy adott idiejű sugárzott anyag, de én úgy gondolom elég nagyot és ahhoz méretezd a dolgaid, de feltehetőleg sokat kell majd konvertálnod, ahhoz meg megint meg kell nézni milyen hw célszerű és pont most nőttek a nagy kapacitású hdd-k ára, szóval hmm..
2021. júl. 2. 08:08
 3/14 anonim ***** válasza:
Telefonnal..
2021. júl. 2. 08:38
 4/14 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy a tv úgy kódolja a felvételt, hogy csak ugyanaz a tv tudja lejátszani. Pont ezért, hogy ne lehessen terjeszteni a műsort. Az DVB-T boxokkal meg lehet oldani, de ott is csak az ingyenes csatornáknál működik.
2021. júl. 2. 09:12
 5/14 anonim ***** válasza:
A tévékkel és a szolgáltatói boxokkal nem lehet ilyet csinálni. Megfelelő box kell hozzá, nekem például egy Amiko Impulse T2/C dobozom van (a régi típus ami nem wifis és nem tudja a HEVC-t, a mostani wifis HEVC képes dobozt nem ismerem), annak a menüjében lehet állítani, hogy kódolva vagy kódolatlanul vegyen fel. Bár nálunk minden csatorna kódolatlan eleve, Digi kábelünk van, de a MinDig TV kódolatlan csatornáit is kódolatlanul veszi fel. Kódolttal nem próbáltam, nincs előfizetésünk plusz csatornákra.
2021. júl. 2. 09:54
 6/14 anonim ***** válasza:

A kódolatlan csatornákat minden 10+ éves STB kódolatlanul veszi fel.

Minden kódolt dvbt2 csatorna hevc, úgyhogy az az amiko nem ér többet mint bármely noname 10 éves box.. :)

2021. júl. 2. 10:10
 7/14 anonim ***** válasza:
#6 kábelen nem, ott sima mpeg2. De mint mondtam, a menüben állítható, hogy kódolva vagy kódolatlanul vegyen fel. A szolgáltatói boxok és az okostévék a kódolatlan adást is lekódolják, bolti kell hozzá gyári firmware-el. A Samsung tévémmel felvett kódolatlan adást nem tudom visszajátszani, ahogy a Digi box által rögzítettet sem. De az Amiko által rögzítettet igen. Amúgy most a kódolatlan Minimax alatt kipróbáltam a T2 HEVC-t, maga a box nem adott képet, csak hangot, de ha felvettem, akkor a gépen már volt kép, tehát a streamet vette és rögzítette, csak nem tudja dekódolni.
2021. júl. 2. 10:22
 8/14 anonim ***** válasza:

#7 "kódolatlan Minimax alatt kipróbáltam"

Nagyszerű! Mindigis ilyen filmekre vágytam.. :-P

2021. júl. 2. 11:11
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszi az eszmefuttatást, de a kérdésemre mg mindig nem kaptam választ. :-(

A tévé olyan formában rögzíti, amit csak az adott tévé tud lejátszani! Ha megnézem PC-n, akkor sok, sok mappában a számítógép számára ismeretlen fájlok vannak. Ráadásul, egy-egy műsor több mappában, több fájlban.

Konvertálni nem tudom, mivel azt sem tudom, milyen fájlok ezek. Ha pedig mégis sikerülne, akkor arra nekem nincs időm, energiám, hogy órákig bíbelődjek ezekkel. Annyit nem érnek a műsorok!

Valahogy, biztos meg lehet oldani sokkal egyszerűbben is, hiszen a neten van sok tvrip felvétel a letöltő oldalakon.

Néha visszasírom az SD adásokat, amikor egy VHS, majd HD DVD felvevő, esetleg egy tv tuner kártya elég volt mindehhez.

2021. júl. 2. 23:26
 10/14 anonim ***** válasza:
Analóg módon ma is minden TV adást fel lehet venni scart/compozit csatlakozóról ilyen easycap usb stickel 720x576/50i felbontásban..
2021. júl. 2. 23:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!