Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » UPC Connect Box új IP cím?

UPC Connect Box új IP cím?

Figyelt kérdés
Üdv! Hogyan lehet a UPC-nél új IP-t szerezni? Connect Box-om van. A Router kikapcs, vár 5 percet, bekapcs nem működik.

2021. jún. 30. 14:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Vodafone/ex-UPC-nél nem így működik a dolog.

Szerintük [link] :

"A dinamikus IP-cím általánosságban hetente változik, azonban újraindítás, áramkimaradás vagy hálózati karbantartás után is frissülhet."

Ehhez képest 1,5 éve ugyanaz az IP címem, pedig volt már pár több órás szolgáltatás szünetelési hiba és áramszünet is, mindig megmarad a külső IP. :(

2021. jún. 30. 15:09
 2/4 anonim ***** válasza:
51%
Ja, UPC nagyjából évente adott új IP-t. Ez van, az esetek többségében normális használatnál ez inkább előny (pl. fix IP jellegű lízing idő, ingyen - máshol ezért fizetni kell). Nem normális használatnál szoktak ezen problémázni az emberek, mert nem tudják az IP alapú tiltást megkerülni, miután csalnak a játékokban, és nem hajlandók elfogadni a jogos tiltást.
2021. jún. 30. 15:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Na, mondjuk az IP alapú tiltás nem érint, csak kíváncsiságból szoktam megnézni egy-egy hosszabb szolgáltatás kimaradás után, hogy változott-e?

2021. jún. 30. 15:47
 4/4 A kérdező kommentje:

#2 Nem csaltam és hasonlók, ha ez lenne bekapcsolok egy VPN-t és kész. Ha az nem oldja meg, akkor más sem fogja...

Egyszerűen adatvédelem miatt. Ha már két éve ugyanaz az IP-m, akkor az adott honlapok tudják, hogy az a valaki én (Vagy valaki a házból) vagyok. Hasonlóan a sütikhez, hirdetési azonosítókhoz, csak ezt nem tudod levakarni magadról két kattintással...

Persze, használhatnék 0-24-ben VPN-t, de az jóval lassabb. Érdekel az adatvédelem, de azért nem ennyire. Ha nem tudom megváltoztatni, hát nem tudom, nem kritikus, csak jó lett volna.

2021. júl. 1. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!