Az amerikai nemzetközi billentyűzetkiosztás milyen pontosan?
Figyelt kérdés
Rákerestem, de van olyan találat is a képek között, ahol nincs billentyű a Shift és a Z (QWERTZ Y) helyén, meg ahol van. Mi az igazság? Illetve ami ennél is jobban érdekel: az Enter alakja L alakú, vagy két billentyűnyi helyet foglal el vízszintesen? Mert a brit angol kiosztás alapján utóbbi jellemző, viszont az amerikai nemzetközit nem ismerem. Köszönöm előre is, ha valaki tud segíteni! :)2021. jún. 28. 08:28
11/19 anonim válasza:
Vegyél brit kiosztásút, tudtommal azon annyi gomb van, és ott, mint a magyaron.
12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ez biztos? Mert igen, nekem az a legfontosabb, hogy magyar kiosztás legyen (tehát ‘Í’ és fordított L alakú Enter), függetlenül attól, hogy ezt Amerikai nemzetközi, vagy Brit kiosztásnak hívják. A német biztosan ilyen, tehát ha a fent említett kettő nem, akkor marad az.
2021. jún. 28. 20:02
14/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, akkor ez lesz a megoldás!
2021. jún. 28. 20:48
15/19 A kérdező kommentje:
Közben utánanéztem (Billentyűzetkiosztás Wikipédia), látom, hogy az amerikai és az amerikai nemzetközi annyiban tér el egymástól, hogy utóbbin az O mellett meg van jelenítve az Ó, meg ilyenek.
2021. jún. 28. 21:00
16/19 anonim válasza:
Mi a tetves f..m ért lenne hosszú i a nemzetközi USA billentyűzeten??
Angolban nincs ékezet. #3 belinkelte neked a nemzetközi USA kiosztást képpel.
Különböző gyártók tehetnek extra billentyűket, multimédia gombokat touchpadet stb. illetve a billentyűk alakja is lehet eltérő, de nem ez volt a kérdés.
17/19 A kérdező kommentje:
Nem konkrétan hosszú i-nek kell lennie, hanem a helyének. Ez többek között a brit kiosztáson is megvan. Eredetileg fordítva gondoltam az egészet, tehát úgy hittem, hogy az amerikai (nemzetközi) kiosztáson van kis bal oldali Shift és L alakú Enter, nem pedig a briten. A Google pedig vegyes találatokat adott, amit csak a #3-as válaszoló linkje tisztázott, ám ezután még nyitott maradt a kérdés, hiszen nekem olyan kiosztásra van szükségem, amin L-Enter és hosszú i van függetlenül attól, hogy amerikai, brit, ausztrál, vagy máltai. Erre lett meg #11-nek hála a válasz, hogy a brit rendelkezik az általam megadott feltételekkel, gyártótól és típustól függetlenül.
2021. jún. 29. 10:49
18/19 anonim válasza:
Angol nyelvű operációs rendszert is tudsz magyar billentyűzettel használni
19/19 A kérdező kommentje:
Fordítva tervezem, a brit billentyűzetet használnám magyarral. :)
2021. jún. 29. 12:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!