Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért ennyire lassú a gépem?

Miért ennyire lassú a gépem?

Figyelt kérdés

A napokban vettem egy laptopot igaz használt, de 80 ezerért picit többet vártam volna. Ez egy Toshiba Satellite Z830 készülék. I5 processzorral 1,6ghz, 128ssd, 4GB rammal. A kijelző is csak 1366x768 szóval nem is egy full hd. A laptop tetszik egyébként, csak azért az elég gáz, hogy youtube-on 240 felbontással nem tudok végighallgatni egy zenét.

Egyébként egy linux mint 19-et tettem fel rá, nem értem miért ennyire lassú. Korábbi gépem jóval kisebb teljesítményű hardverrel sokkal gyorsabb volt.

#laptop, videók lejátszása
2021. jún. 22. 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Linuxoknál gyakori probléma, hogy a cpu alacsonyabb órajelen megy a kelleténél.

lscpu mit mond?

2021. jún. 22. 21:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
BIOS-ban nézz körül
2021. jún. 22. 21:57
 3/7 A kérdező kommentje:

[link]

A BIOS-nak mi köze lenne ehhez, nem értem?

2021. jún. 22. 22:41
 4/7 anonim ***** válasza:
28%
A ramot picit keveslem. Biztos elég az a 4Gb a win10 és a háttérbe futó programok müködéséhez? Egy nagyobb játékot szerintem nem vinne el.
2021. jún. 23. 06:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Félre írtam, nem win10 hanem linux
2021. jún. 23. 06:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Csak a youtube-on lassú? Mert ha igen, akkor a netednek is utánanézhetnél. Nézz egy speedtest-et.

[link]

Nekem is van egy hasonló HP laptopom, ráadásul celeronnal, szintén 4 giga rammalés hdd-vel ami sokkal hitványabb, mint a te i5-öd és zökkenőmentesen megy a youtube rajta.

2021. jún. 23. 07:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Szerintem elég, nem tudom mi lehet vele a baj. A másik gépem ugyanerről a szolgáltatótól kapta a netet, semmiben sincs változás ezen a téren. A másik laptopomban is csak 4GB ram volt, sőt annak csak i3-as procija volt. Mégis sokkal gyorsabb volt, nem értem hogyan. A háttértár sem volt nagyobb, mindegy mert eladom inkább veszek egy újat.
2021. jún. 23. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!