Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik vírusírtót vállasszam?

Melyik vírusírtót vállasszam?

Figyelt kérdés
Jelenleg a Panda Dome ingyenes verzióját használom, de nincsen webes védelem opció. Milyen ingyenes vírusírtók vannak ilyen funkcióval?

2021. jún. 20. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Igazából sok van, de egy kiegészítővel is megoldhatod a böngészőhöz pl. Avast Online Security(asszem ez a neve). Mondjuk az a vírusirtó egy szar, használhatnád pl. az Avastot.
2021. jún. 20. 18:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Én rengeteg vírusírtót kipróbáltam, jelenleg pedig Avast-ot használok.

Régebben erről váltottam, mert nem bizonyult elég hatékonynak, mostanra viszont már szinte mindent megfog, a webes védelme nálam nagyon hatékony, a kipróbált vírusirtók közül a leghatékonyabb.

Amiket ajánlok:

1, Avast - A webes védelme kiváló, könnyen használható, a vírusdetektálási aránya is egész jó, de nem a legeslegjobb.

2, Bitdefender - Az értesítéseivel őrületbe kerget, mindenre hatvanszor jelez. Nagyon hatékony, de szintén nem a leghatékonyabb a piacon. Tudom ajánlani, mert tényleg nagyon jó, ha nem zavarnak az értesítések. Az ingyenes verziója is elég jó.

3, McAfee - A leghatékonyabb vírusírtó a piacon, ennek ellenére annyira nem elterjedt, ami meglepő. Több teszt alapján is ez bizonyult a leghatékonyabbnak, de tele van felesleges funkciókkal. A false-positive-ok száma viszonylag magas, de nem annyira vészes.

4, G-Data - Szintúgy nagyon hatékony, a McAfee-val vetekszik, hol az egyik, hol a másik a jobb. Dupla keresőmotorral rendelkezik, ezért nagyon hatékony.

5-6, Sokan használják még a Kaspersky-t és Eset-et, ezek tényleg nagyon hatékonyak de az itt említett vírusírtók hatékonyabbak még ezeknél is. A webes védelmük és a felületük nagyon jó, mindkettőnek.

2021. jún. 20. 19:22
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
#2 ez nem teljesen így van, teszteket nem nagyon nézegettél akkor. A legjobb védelemmel a kaspersky és a bitdefender rendelkezik, de a bitdefender ingyenes verziója mintha valami béta verzió lenne, és nincs benne semmi állíthatóság, meg kb. semmi, kaspersky meg nagyon belassítja a gépet nekem. Ezért én inkább ezek közül egyiket sem használnám. Inkább Avastot ajánlok, mert abban jók a funciók, kellemes a kinézete, nem lassítja le a gépet majdnem semennyire, vírusvédelme meg elég jó. A többi amit felsoroltál nem mondanám jónak. Én windows defendert használok windows 10-en, mert nekem az elsődleges a gyorsaság, vírusvédelme egy fos, de nem is töltök le minden szart a gépre. Alap vírusokat meg az is felismeri.
2021. jún. 20. 19:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha érdekel több infó, ajánlanám a The PC Security Channel youtube csatornáját, ott mindenről is van videó.
2021. jún. 20. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

A Windows beépített Defender víruskeresője tökéletesen megfelel. Ráadásul nem is annyiszor aggályoskodik, mint mondjuk a Nod32, amit volt már hogy le kellett szednünk egy gépről, hogy tudjuk használni valamire... :-) Nevetséges, de sajnos ez az igazság! Ráadásul közel 200 000 Ft-ot el is kérenek érte 1-2 évre vagy 3-ra, nem is tudom már.

Feleslegesek a víruskeresők, kb annyira, mint a manapság agyon hype-olt COVID vakcinák.

Azzal a különbséggel, hogy a víruskeresők telepítését nem erőszakolják ki rajtad, mint az oltásigazolvánnyal.

2021. jún. 20. 20:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. jún. 20. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!