Ilyen tényleg létezik, vagy ez csak átverés?
A nagymamám kapott egy SMS-t a telefonszolgáltatójától, hogy valamilyen sorsoláson nyert egy iPhone-t. 750 Ft-ot kell elvileg fizetni a kiszállításért + 500 forintot a készülékért, mindezt előre bankszámláról, és három napon belül megy a telefon.
Ilyenkor tényleg megkapja a telefont, vagy csak sok emberről lehúzzák a pénzt a szállítási díjakkal, esetleg lopnak majd később a számlájáról?
Ő nagyban örül, hogy akkor majd nekem adja, és lesz új telefonom, de nekem gyanús ez. Mennyire biztonságos ez?
Azt állítják, hogy a jogszabályban így van, de nem dereng, hogy lenne ilyen szabály.
Köszönöm!
többedik ilyen kérdés a héten, nézd vissza őket!
Tegnap egyik sorstársad a digi-nél kapott valami hasonló ajánlatot
100% kamu!
Ne küldjetek semmit sehova, ne adjatok meg semmiféle adatotokat senkinek!
Rendben, köszönöm!
Ez az SMS a Telekomtól jött, és eddig csak számlákról meg akciókról küldtek neki, ezért nem gondolta, hogy valami nem stimmel.
Ez kamu.
1. Ha valamit nyersz, azért - tehát magáért a nyereményért - nem kell külön fizetned.
2. Nyereményjáték (pontosabban vásárlással vagy szolgáltatás igénybevételével egybekötött ajándéksorsolásos akciót) esetén a nyereményjátékot szervezőnek be kell jelentenie a hatóságnál (1991. évi XXXIV. törvény 23. §-a), a honlapjukon közzé kell tenni egy részvételi szabályzatot.
3. Több szolgáltató is jelezte, hogy csalók nevükben nyereményjátékot szerveznek - például a Telekom:
a Digi:
satöbbi:
full kamu
Pont az a lényeg hogy relatív kis összeget kell fizetni a baleknak a nagy nyereményért és ebbe talán még hátha igaz alapon belemennek. Ha ingyen ályfont adnak akkor már minek kérnének szállítást meg 500 forintot?
Megértelem... apámat (78) is behúzták valami orvosi baromságba. hetekig miséztem neki mire rámhagyta (nem hitte el! :D)
sajnos ezek a gyökerek ebből élnek...
bejelentést biszont tegély a rendőrségen ha van rá lehetőséged és annál is akinek a nevében küldözgetik az ilyen "ajánlatokat"
Ha csak 1 embert megmentesz attól hogy átverjék már jó.
én rendszeresen küldök visszajelzést képernyőfotókkal, infókkal a szolgáltatóimnak ha a nevükben próbál valaki berántani valami baromságba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!