Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tegnap új kábelt (digitalis)...

Tegnap új kábelt (digitalis) vezetett be a Digi azóta net nincs.Mi a gond?

Figyelt kérdés
Tegnap új kábelt vezetett be a Digi,kaptunk egy modemet ZTE ZXHN F618 és azóta nincs net.Szerelő akkor azt mondta hogy központi hiba van pillanatnyilag.Este meg kérdeztem a Digi ugyfelszolgalatot,de ok azt mondtak nincs hiba stb,igy mi bejelentetuk ezt a gondot.Elvileg probaljak megoldani,legyünk turelemel addig (akar 72ora...). Elvileg az átállás is 1 nap.Ez igaz? Utána lehet lenne internet? Tv működik. 2asztali gép van,1 laptop. Router: Tp-link TL-WR1043ND. Vagy valami beállítás kellene a routerbe?
2021. jún. 3. 09:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Elvileg probaljak megoldani,legyünk turelemel addig (akar 72ora...)"

Ha azt modnták, hogy 72 óra is lehet, akkor annyi is lehet, ezzel nem tudunk itt mit kezdeni, hícd fel öket max ujra, ennyit tehetsz.

2021. jún. 3. 10:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"új kábelt (digitalis) vezetett be a Digi"

Digitális kábel nincs.

Az említett eszközből ítélve optikai kábelt vezettek be.

"kaptunk egy modemet ZTE ZXHN F618"

Ez nem csak egy optikai modem (ONT), hanem egy azzal egybeépített router.

"2asztali gép van,1 laptop. Router: Tp-link TL-WR1043ND. Vagy valami beállítás kellene a routerbe?"

Ezek hogyan csatlakoznak a hálózathoz?

Ugyanis ha az említett TP-Link router routerként - a WAN portja a ZTE router egyik szabad LAN portjára - csatlakozik funkcionál, akkor könnyen lehet, hogy a TP-Limk router LAN portjára illetve vezetéknélküli interfészére csatlakozó eszközök nem kapnak netet.

Meg kéne próbálni közvetlen a ZTE router LAN portjára vagy vezetéknélküli interfészére (az SSID és WPA beállítások a router alján vannak) csatlakozttni a számítógépeket/laptopokat - ha az működik, akkor a TP-Link routernél keresendő a hiba (alkalmasint érdemes "lefokozni": [link] )

2021. jún. 3. 10:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mivel saját routered van, a Digis szerelő valószínűleg Bridge módba tette a modemet, így az csak egy mezei modem. A router PPPoE beállításait nézd meg, hogy helyesek-e.
2021. jún. 3. 10:47
 4/5 A kérdező kommentje:

Annyira nem értek a hálózati dolgokhoz,orulok ha segítségek meg tudom csinálni.. :)

Network-Wan reszbe ilyen van hogy Wan connection type:PPoE/Russia PPoE.. Olvastam hogy Dynamic IP-re kell állítani,de utána sem lett net vagy valami meg kellene,nem tudom mar...

Nev,jelszó is bent van.... Van egy olyan rész is,hogy Secondary connection ami Disabled-en van...

Ha nem beállítás a baj akkor bekötés,nem sok hely van ebbe a ZTE modembe,nem tudom hogy jo e vagy sem...LAN1 van bedugva egy sárga kábel amin van valami csatlakozó ami másik oldalán a router tp link van hozza dugva...azt hiszem.(nehéz hozzáférni)

(bocs a helyesirasert,telefonról utalok ide írni)

2021. jún. 3. 13:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Amúgy eddig mind a három gép kabelrol kapta a netet,laptop is.Egyik asztali másik szobába van.
2021. jún. 3. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!