Videojáték készítő csapathoz hogyan tudnék csatlakozni?
Nagyon közel állnak hozzám a játékok elsős korom óta. Úgy elemzem az összes megjelenő játékot mint egy kritikus, de úgy élvezem őket mint egy kisgyerek. Nagyon be tud szippantani egy jól összerakott világ. Elég kreatív személynek gondolom magam, szeretek történeteket írni (játékokban is a sztori az ami a legjobban megfog). Szerintem történetírás vagy világépítés szinten nagyon jól beleillenék egy ilyen csapatba, akár hobbiként is, viszont fogalmam sincs hol tudnék ilyesmit találni, vagy egyátalán, hogy kinek kéne egy ilyen ember. Bármi ötlet?
18/f
Hát ez nem lesz pozitív. Ötletember akarsz lenni, a kemény meló nélkül - világépítésről, meg történetírásról beszélsz, de abból kiindulva hogy nem írtad hogy miket csináltál eddig gyanítom hogy összefüggéstelen ötletek néha eszedbe jutnak és nagyjából ennyi. Ne csapathoz akarj csatlakozni, hanem csinálj valamit egyedül amiben kipróbálhatod magad - ötlete van mindenkinek. Nem feltétlen jó, de mindenkinek van.
Ha programozni nem akarsz megtanulni van ezer egyszerűbb\összetettebb game maker, válassz egyet, csinálj benne valamit, rakd fel pl redditre aztán kapsz majd rá valamilyen visszajelzést. Sokkal több munka van egy játékkal mint azt tapasztalat nélkül gondolod, elejétől a végéig meg kell csinálnod legalább egyet hogy legyen róla fogalmad - nem kell bonyolultnak, vagy hosszúnak lennie, de egy 5-10-15 percnyi, sztori orientált játékot is hónapok kérdése normálisan megcsinálni egyedül.
A válasz ilyenkor általában az, hogy nem értesz grafikához, hangokhoz, programozáshoz, neked kell egy csapat - utóbbit a mai eszközökkel szinte teljesen mellőzheted(ezen a szinten legalábbis), előbbire meg nincs szükséged, ha grafikától működne a játékod akkor a játék nem működik. Rengeteget segít a prezentáció, de ha egy játék nem szórakoztató blokkokkal\kockákkal, akkor nem lesz az akkor sem ha fotorealisztikusan néz ki(a design fázisban emiatt a legtöbben egyáltalán nem időznek grafikával, hogy ne terelje el semmi a figyelmet a lényegről).
Ha meg csak történetet akarsz írni írj történetet, első körben játék nélkül. Senki sem akar tapasztalatlan emberrel dolgozni, csak egymás idejét pazarolnátok.
De ha feltétlen csapatot akarsz, akkor itt rengetegen vannak. A legtöbben eltűnnek pár nap, esetleg hét után, tovább ritkán tart a lelkesedés, de itt valószínűleg találsz valakit\valakiket.
Szakértelemmel. Na jó, de milyen szakértelemmel? Hát, tessék választani:
- Programozás (pl. C#, Unity, etc.)
- 3D grafika (pl. Blender)
- 2D grafika és textúrázás (pl. Photoshop, Gimp)
- Hangeffektek, zene
Egyes területek közt van átfedés, pl. nem árt, ha a grafikus ért legalább alapszinten a programozáshoz, a programozó a 3D-hez, stb.
Ha egyik sem megy, akkor van még tesztelés is. De az is szakma és munka, nem ám csak úgy lehuppanunk játszani, és a végén megmondjuk, hogy tetszett-e. Aztán vannak olyan kuli favágómunkák is, mint a fordítás.
Kezdj el szórakozni odahaza bármelyik területen, és hamar kiderül, melyik tetszik. Kiváló tutorialokat találsz netszerte. Ne félj, mire belejössz és elégedett leszel a munkáddal, lesz elég ismeretséged is, hogy eljuss a fejlesztőcsapatokhoz. Mint ahogy pl. ha érdekel a repülés, előbb-utóbb megismerkedsz pilótákkal.
Nem, nem feltétlenül kell egyetemet végezni és az egész életed szigorú tanulásra áldozni. Aki ilyet mond, annak fogalma sincs semmiről. Nem az számít, hogy őrült pénzeket áldozol-e rá, hanem hogy képes vagy-e fejlődni, és főleg képes vagy-e a munkádat ezredszer is kidobni, mert nem tökéletes.
Félreértések elkerülése végett: programozónak tanulok, játékfejlesztő szeretnék lenni. Rengeteg tutorialt nézek a témában, nyáron összeszedett pénzből pedig összerakok egy komolyabb gépet amin rendesen bele lehet merülni a programozásba. Angol tudás pedig C1 szint körül van (ősszel megyek lerakni).
#1 Nem kemény meló nélkül, egy világ felépítésében is rengeteg munka van, a történetírókat pedig elég jól meg is fizetik ha igényes a munkájuk. Unity-t nyáron tervezem elsajátítani, rengeteg játékötletem van amiket solo projectként kitűztem magamnak célul. Történeteket szoktam írni, igaz nem nagyon osztottam meg őket a külvilággal eddig, de akik látták csak dicsérték.
#3 Néhány dologra már választ adtam az elsőnek szóló válaszomban. Tesztelni tesztelnék szívesen, mint mondtam olyasmi kritikát alkotok a játékokról mint a hivatásos kritikusok akiket látsz neten (igen, nagyon ekörül forognak a mindennapjaim). Fordítást is elvállalnék szívesen, C1 szintű angollal már bőven túl lehet élni ilyen helyzetben. Tisztában vagyok vele hogy az egyetemnek köze se lesz a játékfejlesztéshez, a programozás nagy része önfejlesztésből áll. De mivel ez a célom, ezzel szeretnék foglalkozni és ha minden jól megy akkor ebből is szeretnék majd megélni, elég komolyan is tervezem venni az egészet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!