Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » HP deskjet 2130 nyomtató nem...

HP deskjet 2130 nyomtató nem akarja elfogadni a színes, utántöltött patronomat. A feketét egy kis szenvedés után végül elfogadta. Van ehhez megoldás?

Figyelt kérdés

Elején még színessel ki tudtam nyomtatni a lapot tesztként (nyomtatón keresztül).

Aztán mikor kivettem, akkor azóta nem működik.

Folyamatosan villogtat, hogy valami probléma van. Érintkezővel biztos nincs baj, mert 100x beraktam. Le is töröltem.

2021. jún. 2. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy chip van a patronban, az számolja, hogy mennyire van tele. Hiába töltöd újra, a chipet nem tudod átverni. Eredeti patront kell beletenned.
2021. jún. 2. 20:19
 2/8 P.O.C. ***** válasza:

Igen, a nyomtató gyártóknak nem biznisz, hogy a felhasználó töltögeti a patront/tonert. A nyomtatókat nagyon pici profittal vagy épphogy előállítási költségen árulja, mert neki a kellékből van a nagy lóvé.

Emiatt megpróbál ellene védekezni. Pl a fent említett egység számláló chipekkel. De olyanról is hallottam, hogy speciális vezetéket rak a tartályba, ami ha nem ér tintát, szépen felszívódik, tönkre téve ezzel áramkörét, hogy ne lehessen tölteni.

Vannak trükkök ellene, pl chip resetter, de nem minden típushoz. De olyan is van hogy a nyomtató firmware -et próbálják meghackelni, hogy nem vegye figyelembe a számlálót. Több kevesebb sikerrel.

Szóval a töltés egy szerencse játék, egyáltalán nem garantálható, hogy működik is.

2021. jún. 2. 20:34
 3/8 A kérdező kommentje:

Szóval a fekete lenne az ingyenes használat?

a színes pedig nem? :O

2021. jún. 2. 20:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg töltéskor resetelték a chipet, ami a feketében sikerült, a színesben nem.
2021. jún. 2. 20:53
 5/8 A kérdező kommentje:

Én töltöttem fel, mert nem akartam kis tintáért fizetni 10 ezret.

Legelején a kalibráláskor, teszt nyomtatáskor volt színes festék, arra viszont nem emlékszem, hogy volt-e világítás.

Manapság minden nyomtatóban van chip, amivel védi az utántöltést?

2021. jún. 2. 20:56
 6/8 P.O.C. ***** válasza:
Vagy a feketében több egység maradt, mert intenzívebben használta a tintát.
2021. jún. 2. 20:57
 7/8 A kérdező kommentje:

Akkor nemtudjátok, hogyan hackelhetem a chipet, firmwaret?

így néz ki a patron:

[link]

2021. jún. 2. 21:01
 8/8 A kérdező kommentje:

Régi driverrel azt irja, hogy nem kompatibilis a patron.

hát mi a fasz :D

2021. jún. 2. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!