HP deskjet 2130 nyomtató nem akarja elfogadni a színes, utántöltött patronomat. A feketét egy kis szenvedés után végül elfogadta. Van ehhez megoldás?
Elején még színessel ki tudtam nyomtatni a lapot tesztként (nyomtatón keresztül).
Aztán mikor kivettem, akkor azóta nem működik.
Folyamatosan villogtat, hogy valami probléma van. Érintkezővel biztos nincs baj, mert 100x beraktam. Le is töröltem.
Igen, a nyomtató gyártóknak nem biznisz, hogy a felhasználó töltögeti a patront/tonert. A nyomtatókat nagyon pici profittal vagy épphogy előállítási költségen árulja, mert neki a kellékből van a nagy lóvé.
Emiatt megpróbál ellene védekezni. Pl a fent említett egység számláló chipekkel. De olyanról is hallottam, hogy speciális vezetéket rak a tartályba, ami ha nem ér tintát, szépen felszívódik, tönkre téve ezzel áramkörét, hogy ne lehessen tölteni.
Vannak trükkök ellene, pl chip resetter, de nem minden típushoz. De olyan is van hogy a nyomtató firmware -et próbálják meghackelni, hogy nem vegye figyelembe a számlálót. Több kevesebb sikerrel.
Szóval a töltés egy szerencse játék, egyáltalán nem garantálható, hogy működik is.
Szóval a fekete lenne az ingyenes használat?
a színes pedig nem? :O
Én töltöttem fel, mert nem akartam kis tintáért fizetni 10 ezret.
Legelején a kalibráláskor, teszt nyomtatáskor volt színes festék, arra viszont nem emlékszem, hogy volt-e világítás.
Manapság minden nyomtatóban van chip, amivel védi az utántöltést?
Régi driverrel azt irja, hogy nem kompatibilis a patron.
hát mi a fasz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!