Használt MacBook Air vagy új Windows laptop?
Fő szempont a megbízhatóság, stabilitás. Egyetemista vagyok, tanulásra használnám (elsősorban Microsoft programok, böngésző). 2015-ös MacBook Air-t vennék (256GB SSD, 8GB RAM, 13" kijelző, i7 2.2 GHz, van benne 213 akkuciklus) vagy egy teljesen új laptopot Windows operációs rendszerrel (pontosan még nincs meg, hogy melyiket).
A kérdésem az lenne, hogy melyik éri meg jobban, ilyen kihasználtság mellett, melyiket tudom hosszabb ideig használni, anélkül, hogy javítani stb kellene?
Rossz a megközelítés, hiszen bármi, bármikor tönkremehet, így előre semmiről sem fogod biztosan megmondani, hogy "egyiket vagy másiket hosszabb ideig fogod használni".
Iskolákban alapból Windows-rendszerek vannak, vagy Linux (Unix).
Ebből kiindulva a MacBook esélytelen, esetleg, ha a BootCamp-el ráerőszakolsz egy Windows-t is, de akkor meg már minek a MacBook, csak azért mert "hosszabb ideig nem kell javítani".
Nos amit hosszabb ideig nem kell javítani, azokat a gépeket általában nem is sokmindenre lehet használni, hiszen még a közmondás is megmondja: "aki dolgozik, az hibázik"... :-)
Milyen szak? Infós? Ha igen, van iOS/swift kurzus vagy van affinitásod ilyennel foglalkozni?
Ha nincs akkor szerintem jobban megéri bármilyen másik gép (akár linux-al). Ne márkát válassz és igazítsd hozzá a feladatot, hanem a feladathoz vegyél gépet. Ha segít az hogy macOS géped van (swift programozás, filmvágás (Final cut),...) akkor egyértelműen megéri és ajánlott is venni, minthogy hackintos-sal foglalkozz. Ha nem tudsz olyan feladatot mondani amit ne végezne el egy bármilyen másik márka akkor felesleges kifizetni a prémiumot érte.
Bónusz: Valószínű egy új gép mellé kapsz annyi garanciát, hogy a képzést kibírja, ha nem orvosira jársz (és első éves) vagy nem mész minden tárgynak 3x neki.
az intel procis Mac-re húzhatsz windowst is! teljesen natívan fut rajta és minden win-es progi is.
Az akkuk meg 800-1000 ciklus környékén szoktak elcsoffadni, ez egy egész jó akku még.
szóval ez a gép ha jóárasított akkor nem rossz választás lehet.
Kérdés mennyibe kerül és azért a pénzért milyen windowsos műanyag vacakot lehet kapni.
Igazmondó dumáját meg tessék feltételekkel kezelni... ha megnézitek a válaszait láthatjátok, hogy durván apple ellenes és teljesen mindegy mi a kérdés ha apple-ről van szó ő lehúzza. még csak távolról sem objetív a csávó... vagy csaj.
#3: nyelvi szakra járok, nem szükségesek komolyabb programok.
Köszi a válaszokat!
#4-nek: "...dumáját meg tessék feltételekkel kezelni..."
Nos ezt rólad is el lehet mondani, mert aki "windowsos műanyag vacakok"-ról beszél, az sem kicsit Microsoft ellenes... :-)
Mellesleg nekem is van MacBook-om, sőt iMac-em is, pontosan tudom mire jók és mire nem. (azokon is van Windows is)
A jelenlegi M1-chip-el szerelt vacak meg még arra sem alkalmas, hogy feltegyél rá Windows-t...
Tehát nulla! Az Apple-re és a FAN-jaira mindig a különcködés volt a jellemző. Nem ésszel állnak a dolgokhoz, hanem sznobizmussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!