Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől csökkenhet így a tárhely?

Mitől csökkenhet így a tárhely?

Figyelt kérdés
Üdv. Pár napja vettem egy MB Air-t (256 gigásat) és az "egyéb" kategória csaknem 80 gb-t foglal el a tárhelyből. Lehet tudni, hogy mi ez az egyéb? Én csak pár munkához kellő programot raktam fel rá.

2021. ápr. 17. 14:43
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az operációs rendszerek sok helyet foglalnak. Több 10 GB-ot, de olyat még nem hallottam, hogy 80-at. Szóval, vezessük le. Mondjuk, hogy a macOS foglal 30 GB-ot. Ez eddig rendben is van. 80-30=50. De felmerül bennünk a kérdés, hogy hogy az mégis micsoda? Nos, erre igen egyszerű a válasz. A rendszernek fent kell tartania egy bizonyos mennyiségű tárhelyet, én ezt jelen esetben 15GB-ra teszem. Persze ez lehet több-kevesebb. A fennmaradó 35 GB-t az nem tudom, hogy mi. Ha nem jelzi külön a Mac az alkalmazásaidat, akkor könnyen lehet, hogy az. Mivel nekem "munkához kellő" alkalmazás a Visual Studio, ami sok helyet foglal (Kb. 30GB), így maximum azt tudnám elképzelni, hogy azok foglalják a helyet. Ha nem akkor jó kérdés. Viszont ez csak feltételezés a tapasztalataim alapján. Könnyen lehet, hogy maga a rendszer igényel ennyit, nem tudom. Nem preferálom az Apple-t, mint céget.
2021. ápr. 17. 22:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Közben rájöttem az okára, egy omnidesksweeper nevű appal bele tudtam látni az “egyéb” mappába. Egy hibás beállítás miatt kb. az összes létező bővítményt hozzáadta a telepítő az egyik programnál. Csodálkoztam is, hogy kb. 1.5 óra alatt rakta fel az 1-2 gigás képszerkesztőt :D
2021. ápr. 18. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!