Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Körlámpához illesztőprogram?

Körlámpához illesztőprogram?

Figyelt kérdés
Vettem egy noname körlámpát és usb-vel működik tehát vagy a számítógéphez kötöm vagy telefon töltőfejhez. Azon gondolkodtam hogy a kis kapcsolóján kívül tudnám e többre is használni, pl más szín, villogó fény stb. és a gépről irányítani. Sajnos google-n nem nagyon találtam ilyeneket.

2021. ápr. 14. 22:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Csak áramot vesz fel rajta, így nem látok rá esélyt, hogy megoldható.
2021. ápr. 14. 22:36
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak szimpla be/kikapcsoló gomb van rajta és szimpla fehér színű akkor nem.

Ehhez olyan körlámpa kellene, ami:

* RGB LED-ekből áll, amelyek külön-külön címezhetőek, vezérelhetőek egy vezérlőportra fűzve

* ehhez tartozik egy olyan átalakító áramkör (alkalmasint valamilyen mikrovezérlőből és egy USB-soros átalakítóból áll), ami a számítógépről érkező parancsokat átalakítja a vezérlőportnak megfelelő adatokká

Előbbi LED-eket keresd úgy, hogy Neopixie vagy WS 2811 (12 V-os tápfeszültséget igényel)/2812 (5 V-os tápfeszültséget igényel). Kapható szalagként (strip), kőrgyűrűként (ring).

Utóbbi vezérlőt - ha nem akarsz sokat vacakolni - keresd úgy, hogy Arduino. Ilyen feladatra a legkisebb is megfelelő. Ez egy mikrovezérlővel, USB-soros átalakítóval ellátott fejlesztőlapka amit számítógépen keresztül programozhatsz fel, illetve vezérelhetsz.

2021. ápr. 14. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!