Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A grafikus kártyám már kezdi...

A grafikus kártyám már kezdi a végét járni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Crysis Remasteredet próbáltam 4K-ban maximum beállítások mellett (csak kíváncsiságból teszteltem), és vram limitbe ütköztem egy adott pályarésznél és a textúrákat nem töltötte be rendesen, villogtak és hiányosak voltak. A kártyám egy GTX 1080 Ti. Abból is gondolom hogy vram limit volt, mert ha közepes grafikára állítottam akkor ment rendesen.

Nos a lényeg, hogy mikor már így megkínoztam a kártyát, utána visszaállítottam Full HD-ra, élőjöttek ilyen piros apró pöttyök a borokon és a fákon. Utána kiléptem a játékból és az asztalon is néhány ikonon megjelentek azok a pöttyök, meg ha a Youtubot is megnyitottam, ott is volt néhány. De nem borította tele az egész képernyőt. Utána a gépet kikapcsoltam, majd bekapcsoltam és minden normális volt játszottam is rajta, meg terheltem is, de nem jöttek azóta sem elő a pöttyök, sem előtte nem történt ilyen vagy hasonló.

Most az volna a fő kérdésem, hogy ez komoly problémára utal és a kártyámnak már nincs sok hátra vagy csak egy ártalmatlan akármi ami bármilyen videókártyával előfordulhat?

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. ápr. 14. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
Hát ilyen ritkán fordul elő a kártyákkal, van rá esély hogy kezd tönkre menni, de inkább szar bugos a Crysis, és az zavarhatott be.
2021. ápr. 14. 15:13
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Ez bizony VGA hiba lesz. Idovel ujra elo fog jonni a hiba.
2021. ápr. 14. 16:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján szerintem 100% hogy nem hardware-es hiba.

Szimplán korruptálódott a memória egy része, vélhetően mert túl sokat próbált lefoglalni a játék. Ilyenkor össze szoktak omlani a programok, újraindítás után meg minden rendben, észre sem veszed mi zajlott a háttérben.

Most "sajnos" nem omlott össze, és ezt okozta.

2021. ápr. 14. 16:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm 3-mas most már nyugodtabb vagyok! =)
2021. ápr. 14. 16:40
 5/5 A kérdező kommentje:
Megvan van a probléma. Nem a kártyámmal van a baj, a tévém csinálta.
2021. nov. 1. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!