Ha valaki NFT-vel ad el valami digitális tartalmat, akkor honnan tudják, hogy ő az alkotó? Pl: ha most valaki letöltene egy képet, amit valahova felraktam, simán el tudja adni NFT-ként, vagy igazolni kell valamit?
NEM: A tokenek virtuális okiratként működnek, és egy digitális eszköz/alkotás tulajdonjogát testesítik meg. Egy digitális főkönyvbe töltődnek fel, ahol a legfontosabb információkat tárolják róluk: a létrehozás dátumát, mikor adták el, mennyiért és kinek.
Ha a tied megveszik a 2%-jutalékomról ne felejtkezz meg😊
Ezt értem, hogy ez igazából egy tranzakciós napló, de ha valaki letölt egy képet ami a neten van, akkor simán fel tudja rakni egy NFT piactérre, nem?
Ezt a leírást néztem egyébként, ami alapján felvetődött a kérdés.
Tehát arra gondolsz, hogy letöltesz egy képet amit nem védenek szerzői jogok és nem te készítetted. Feltöltöd NFT piactérre (elfogadják?) és kap egyedi azonosítót. Gondolom több lépcsőben igazolod kell, hogy a kép a saját tulajdonod.
Nem töltöttem fel még képet, a pontos eljárását sajnos nem ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!