Acer one 10 Nem tudom kikapcsolni a secure boot-ot?
Sziasztok.Adott a fent említett laptop.USB-ről szeretném telepíteni,de nem engedi.Ki kellene kapcsolni a secure boot-ot,de olyan opció nincs,illetve van az adminisztrátori résznél,de abba nem enged belenyúlni.Próbáltam wint10 alatt resetelni,de semmi változás.
Tudtok segíteni,már 1 napja kínlódok vele.
Olyan a BIOS, mint itt 3:15 után?
https://www.youtube.com/watch?v=yzivPQ4WqvM
Itt "vojtechh" ír egy kacifántos megoldást, ha mondjuk sikerül egy Puppy Linux indítása USB-ről:
Kihagytam:
Ha a BIOS-ban, a Security résznél látsz password/jelszó beállítást, akkor már tapasztaltam, hogy a jelszó beállítása után lesz elérhető Secure Boot beállítás. (utána kapcsold ki a jelszót, vagyis üres jelszóra cseréld)
A linkelt képednél azt írja később a kérdező, hogy sikerült Clonezillával feltenni a Windows 10-et.
Az első hozzászólásban írt kacifántos megoldás után is említi valaki, hogy Puppy Linux helyett Clonzillával sikerült feltennie, - aztán a hozzászólások 2. oldalán is van valaki, akinek először MBR>>GPT konvertálást kellett csinálnia, hogy sikerüljön a felmásolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!