Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha veszek egy sima tablettet...

Ha veszek egy sima tablettet amihez tartozik toll akkor csak siman lekell toltenem ra a Kritat es mar rajzolhatok is rajta?

Figyelt kérdés

2021. márc. 28. 17:35
 1/8 anonim ***** válasza:

A "sima tabletek" túlnyomó többsége Android (Google) vagy IOS (Apple) rendszerű.

A Krita elsődlegesen meg Linuxra, Windowsra illetve MacOSX-re íródott:

[link]

nem Androidra meg IOS-re.

Bár nem olyan régen elérhetővé vált egy Androidos verzió:

[link]

de nem tudni, mennyire kompatibilis az érintőtollakkal.

2021. márc. 28. 18:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Értem, akkor ha egy olyan programot keresek ami fut androidon akkor siman letoltom es kesz? Bocsi a hulye kerdesert meg nem volt tabletem es probalok utanna erdeklodni a dolgoknak.

Az érintotollat hogy erted? A tablettel nem kompatibilis vagy a kritaval?

2021. márc. 28. 19:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Értem, akkor ha egy olyan programot keresek ami fut androidon akkor siman letoltom es kesz?"

Androidos tabletnél igen.

"Az érintotollat hogy erted? A tablettel nem kompatibilis vagy a kritaval?"

Két fajta érintőtoll van: a passzív és az aktív. Az előbbi köegyszerű - csak egy szimpla fém- (vagy legalábbis vezető anyagból készült) pálca - viszont nem képes átadni vezeték nélkül a tabletnek a tollra nehezedő nyomást/a toll dőlését (így, amikor az érintőképernyőhöz érinted, olyan, mintha ujjaddal rajzolnál rá); az utóbbi aktív elektronikát tartalmaz, így képes a toll bizonyos adatait átadni.

Na most az kérdéses, hogy ezen utóbbi tollat képes-e lekezelni az Androidos Krita.

2021. márc. 28. 20:23
 4/8 A kérdező kommentje:

Akkor ezek szerint, akkor jarok a legjobban, ha veszek egy sima rajz tablat amit a gephez lehet csatlakoztatni es a gepre letoltom a kritat es ugy egyutt hasznalom.

Bar nagyon szerettem volna, ha maga a tablett is kepernyos ugy biztos jobban menne a rajz.

2021. márc. 28. 20:27
 5/8 anonim ***** válasza:

"ha veszek egy sima rajz tablat amit a gephez lehet csatlakoztatni es a gepre letoltom a kritat es ugy egyutt hasznalom"

Arra ügyelj, hogy a Krita asztali verziója bizonyos rajztáblákkal kompatibilis:

"System Requirements

...

Graphics Tablet Supported:Wacom, Huion, Yiyinova, Surface Pro"

[link]

Illetve a támogatott rajztáblák:

[link]

aminek a Supported oszlopában

"✔️ Supposed to work"

szerepel, az működik.

2021. márc. 28. 20:55
 6/8 tabaki ***** válasza:

„...úgy biztos jobban menne a rajz.”

Eleinte bizonyára, de bízz a tanulási képességeidben. Egy kis gyakorlás után monitoron is nagyon kellemes dolgozni. Ha magára a rajzra figyelsz, nagyon hamar megszűnik az áttételes irányításból adódó kényelmetlen érzés. Az már nyilván egy cseppet sem zavar, hogy az egér vízszintes mozgatásával kell vezérelned a kurzort a függőleges képernyőn, a rajztáblánál ugyanígy bele fogsz rázódni.

A digitalizáló táblával a Kritán kívül jól együttműködik még például a Gimp/Glimpse vagy a MyPaint is.

[link]

[link]

[link]

2021. márc. 28. 21:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen,sokat segítettél. :)
2021. márc. 28. 23:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyébként létezik Windows-os tablet tollal, pl. a Surface Go, csak elég drágák (200e körül vannak). Egy ilyen toll 20-40 ezer Ft, ez is megdobja az árat.
2021. márc. 29. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!