Van esély arra, hogy a most rendkívül keresett informatikai szakmák egyszer "automatizálják" önmagukat is, mint minden mást (ha már ez a végcéljuk)?
Figyelt kérdés
A forradalom felfalja saját gyermekeit analógiájára?2021. márc. 21. 20:34
A kérdező szavazást indított:
Igen, van
Nem, nincs
Nem tudom/nem megválaszolható
11 szavazat
1/7 anonim válasza:
Arra gondolsz hogy az MI fog programokat írni?Ezen már én is gondolkoztam,nem tudom hogy lehetséges-e..De már az is rémisztő hogy eljutottunk arra a technológiai fejlettségi szintre hogy ez felmerülhet.
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, tehát ez nem egy teljesen "egydimenziós" dolog, más ütemben valósulhat(na) meg ez a programtervezésben, a szoftverfejlesztésben stb...
2021. márc. 21. 20:59
3/7 anonim válasza:
Volt egy TV műsor, ahol elmondták hogy a mai bootcampeken tömegesen végzett programozók által készített kódok fogják szolgáltatni a jövő MI algoritmusainainak kódbázisát, úgymond abból fog tanulni a Skynet. HA ez igaz, akkor jó ideig nem kell félnünk attól hogy az MI fog használható programokat írni. :D
4/7 Alex Fly válasza:
Ha a programírásra gondolsz, akkor nem az a kérdés, hogy megvalósul-e, hanem az, hogy mikor. Már jelenleg is vannak a modernebb IDE-kben a programírást megkönnyítő funkciók, innen a teljes automatizálás már csak idő kérdése...
5/7 anonim válasza:
Nem hiszem. Programozóra mindig lesz szükség, hisz azt az MI-t is meg kell írni valakinek...
6/7 A kérdező kommentje:
De az MI is lehet automatizált. Sőt, elvileg pont az a végcélja, hogy önfejlesztő legyen, nem?
2021. márc. 27. 16:25
7/7 Alex Fly válasza:
@5: Nyilván meg kell írnia valakinek -az elsőt...
De ne legyenek illúzióid: jelenleg is használatban van több millió kódsor, amelyet nem ember írt, hanem úgy generálta egy másik program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!