Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Virtualbox-ban hogy lehet...

Jozsoo kérdése:

Virtualbox-ban hogy lehet egymás mellé feltelepíteni win 10-et és linuxot? Külön- külön megvan, de úgy, hogy bootoláskor lehessen kiválasztani, hogy melyik induljon el, úgy nem sikerül.

Figyelt kérdés
2021. márc. 18. 13:34
 1/3 KmsRys ***** válasza:
100%

Úgy érted, hogy már telepítettél egy Linuxot és egy Windowst virtualboxon, külön .vhd fájlokra, és ezeket szeretnéd egy VM-be összevonni?

Ha igen, akkor konfiguráld azt, amelyiken a Linux van, és add hozzá a Windowsos .vhd fájlt! Aztán indítsd el a Linuxot, és frissítsd a GRUB-ot, és akkor hozzáadja a Windowst!

A GRUB-ot a sudo update-grub paranccsal tudod frissíteni.

2021. márc. 18. 13:47
 2/3 A kérdező kommentje:
Biztosan így is jó lenne, de én arra a módszerre gondoltam, hogy először feltelepítek egy w 10-et, utána egy linuxot, úgy mint mikor rendesen a windows mellé telepítünk egy linuxot és induláskor választjuk ki, hogy melyik töltődjön be. Tehát nem kettő virtuális gépet akarok, hanem egyet, amin kettő oprendszer van.
2021. márc. 18. 20:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Megcsináltam, ahogy írtad, mostmár indításkor azt írja ki: a linux nem elérhető.
2021. márc. 18. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!