Hogyan kell helyesen tölteni a laptopokat?
Figyelt kérdés
Több verziót hallottam a laptopok töltésével kapcsolatban. Valaki azt mondta, hogy töltsem folyamatosan. Más azt tanácsolta, hogy használat közben ne töltsem, csak kikapcsolt állapotban. Olyanról is olvastam hogy ne töltsem fel 100%ra, mert a 80-90% az ideális. Kérdésem, hogy hogyan töltsem helyesen a laptopomat, hogy minél tovább kibírja az aksi?2021. márc. 11. 13:02
1/6 anonim válasza:
A melegedés teszi tönkre az akkut.ha gyakran melegszik akkor érdemes kivenni pl játék előtt, majd utána visszatenni.úgy töltöd ahogy akarod,tökmindegy.
2/6 anonim válasza:
Én 4 éve használom a sajátomat. Otthon majdnem mindig be van dugva. Most kihúzom, és megnézem, mennyit ír...
32 óra. :-D Na jó, ez nem reális, de több órát elmegy ma is. Nem kell rágörcsölni a témára. Ja, a telefonom 10 éves, eredeti akksi van benne. Ha lemerül, feltöltöm. Ennyi a teendő.
3/6 anonim válasza:
Folyton töltőn van, amikor nem hasznalon akkor lekalcsolom a hosszabítót.
4/6 anonim válasza:
- Ne engedd 20% alá a töltöttséget.
- 80%-nál hagyd abba a töltést.
- Ne használj gyorstöltőt.
- 2-3 havonta felejtsd el az első két szabályt egy töltés erejéig, merítsd 5%-ig, és kikapcsolva töltsd 100%-ra.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Azért kérdeztem mert az előző laptopomnál 2 év után bedöglött az aksi, és csak úgy tudtam használni, hogyha folyton töltöttem. Játékokra nem használom a laptopot.
2021. márc. 11. 15:59
6/6 anonim válasza:
Elvileg Európában csak túltöltés elleni védelemmel ellátott töltőket lehet forgalmazni, de a sok, pár %-os töltés is ugyanúgy kinyírhatja az akkut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!