34 évesen van értelme levelezőn egyetemre járni informatika szakra?
Az most mindegy milyen szak, a lényeg hogy informatika.
Középsuliban tanultam informatikát, sőt egy OKJ-s képzést is szereztem, de ez kb semmit nem ér. Aztán másfelé sodort az élet, nem is dolgoztam sosem ilyen téren. Eleggé kiestem abból a kis rutinból is amit akkor szereztem.
Lehet értelme elkezdeni ennyi idősen valamilyen szakot munka mellett? Egyáltalán, ha levelezőn végzem, nem lehet hogy sokkal felületesebb lesz a képzés és egy petákot sem fog érni?
Mit gondoltok?
Valójában azt sem tudom hogy felvennének-e valamelyik szakra.
Ehhez semmi köze a korodnak. Ha érdekel, időd van,finanszírozni tudof, akkor hajrá.
Én teljesen más területen tanultam levelezőn, de nem volt felületes a képzés, nagyon sokat tanultam.
Amikor 18 évesen főiskolára jelentkeztem, a legidősebb (nappali tagozatos) évfolyamtárs pont 34 éves volt.
Azóta elvégezte, és a szakmában tevékenykedik.
A kérdés inkább az, hogy tényleg érdekel-e, vagy (nem bántásból) sokakhoz hasonlóan csak a pénz miatt csinálnád? Ugyanis utóbbi esetben én semmiképp nem tudnám javasolni. Nem azért, mert sajnálnám a pénzt, hanem mert akármennyire is trendi szakma, aki nem él együtt ezzel nap, mint nap, és nincs meg a kellő motivációja és képessége hozzá, az nem, hogy meggazdagodni nem fog belőle, hanem óriási kudarc lesz neki az egész.
Az sem lényegtelen, hogy az informatikán belül melyik szakterület érdekel. Például a szoftverfejlesztő, és a rendszerüzemeltető egymástól nagyon eltérő szakterületek, és túl azon, hogy aki az egyik téren profi, nem biztos, hogy egyáltalán labdába tud rógni a másikban; teljesen más a két képzés összetétele is. Ha te rendszerüzemeltetőnek tanulsz (oké, tudom, ez nem egyetemi szak), attól nem fogsz tudni szoftvert fejleszteni. (Kivéve, ha magadtól kitanulod, de ez esetben meg minek is jársz iskolába?) Vagy ha fordítva: szoftverüzemeltető szeretnél lenni, akkor miért is tanulnél programozni?
Ami pedig a legfontosabb tény: valóban, a levelező tagozat kevésbé alapos, mint a nappali, így itt hatványozottan igaz, hogy önszorgalom nélkül bukott ügy az egész. Nappalin sem elég pusztán az, ha bejársz az órákra, de levelezőn meg pláne nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!