Messenger, WhatsApp,Telegram sötét oldala?
Dehogy titkosak. A messengert és a Whatsappot is folyamatosan monitorozza egy figyelőalgoritmus és ha olyan tartalom megy benne akkor jelent is fel a rendőrségen...
Elég sokat lekapcsolnak ezek közül,legalábbis Nyugat-Európában. A magyar rendőrök nem tudom mennyire ugranak a dologra.
Algoritmus nem fog rendőrségen feljelenteni, ez kb f*szság úgy ahogy van. Az algoritmus ha gyanús dolgot észlel valószínűleg tílt az adott platformról x időre és az erre felvett "munkásoknak" küldi el az általa "veszélyesnek" titulált tartalmat. Valahogy így működik ez, a fejlesztők/felügyelők/karbantartók (vagy bárki is legyen az) dolga a szükséges jogi lépések megtétele.
Szóval egy robot nem fog feljelenteni semmilyen hivatalos szervnél csak mert pl 2ujjat egy meztelen 18 év alattinak lát közbe meg nem is az :)
#5: nyilván én sem úgy gondoltam, hogy a figyelőalgoritmus ír egy feljelentést, aláírja majd beadja a területileg illetékes rendőrségnek..
A tavaly nyári "Csá Jázmin"-os videó továbbküldése miatt néhány ezer 3 napos tiltás mellett kimentek rendőrségi feljelentések is. A facebook kiadott hozzá mindent: screenshotokat, dátum idő, ki küldte tovább, kinek, milyen eszközről, milyen IPről a szolgáltató pedig kiadta hozzá a cellainfót a rendőrségnek!
Egyik ismerősöm érintett volt, csak innen tudom ilyen részletesen. Hát ő nem a vigyorgós szmálylikat küldte amikor vizsgálatra lefoglalták az iPhone 12Prot :D
Igaz ez német nyelvterületen történt, ott ezt komolyan veszik és ott a facebook is komolyan lép fel - nyilván a saját védelme érdekében. Hogy Magyarországon mennyire ugrik erre a facebook azt passzolom, de ezek után nem lepődnék meg rajta ha itthon is kiadnák az infókat. Mondjuk ha fogynak a pedók az nem gáz :D
Aztarohaaadt! Abból a videóból ilyen dolgok... Sose gondoltam volna, ma is olvastam valami érdekeset legalább :DD
Szerintem ő sem, amikor hirtelen felindulásból továbbküldte 10+ embernek. Ezt már mindjárt nem csak birtoklásnak hanem terjesztésnek vették :D
Megúszta, mert semmi ilyen tartalom nem volt a telefonjában így megszántették az eljárást és visszakapta a telefonját úgy 3 hét után.
Akkor ásta bele magát ebbe a srác, mert a lefoglalásnál befosatták a rendőrök egy kicsit, talált egy csomó cikket ahol a kérdésben szereplőhöz hasonló whatapp csoportokat számoltak fel a rendőrök és a whatsappal az a gond hogy alapesetben minden fogadott médiát ment a telefonra. Ha egy ilyen 100-150 fős csoportba bedobtak pár száz képet akkor rábsztál - kivéve ha te vagy a nagykövet... :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!