Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől lett ennyire felkapott...

Mitől lett ennyire felkapott a kriptovaluta?

Figyelt kérdés

Bocsi, ha rossz kategóriába írtam ki. Gondolom a szám.tech-ben jártasabbak közül többen értenek a bitcoinhoz.

Szóval, ehhez az egész bitcoin témához süsü vagyok. Nem értek hozzá.

Miért növekszik akkora ütemben az árfolyama? Mitől olyan jó a kriptovaluta?

2021. febr. 14. 18:44
 1/4 anonim ***** válasza:
53%
Attól hogy a bankok nem befolyásolják illetve van egy olyan réteg aki ezt termeli, ugye bitcoint (meg a legtöbb ilyent) úgy termelik hogy a gépük nagyon nagyon sok számítást végez (árammal fizetnek érte). Aki ezt csinálja az valami hasznot remél ebből így ő kereskedne ezzel. Mivel bárki csinálhat címet és fogadhat ilyen pénzt ezért pl a pénzmosáshoz nagyon könnyen fel tudják használni. A befektetők meg imádják mert megy az árfolyam felfelé mint a fene. A bakok meg utálják mert nem tudják lehúzni a népet ugyanezért utálja egynéhány ország is (oroszok, kína, stb).
2021. febr. 14. 21:18
 2/4 anonim ***** válasza:
A lenyege az hogy matematikai uton tud megoldani egy eleg hires problemat (byzantine general problem) ami kb arrol szol hogy hogyan tudsz akar egy teljesen korrupt rendszerben koztesfel nelkul informaciot eljuttatni kulonbozo feleknek. Leforditva penzre, hogyan tud ket fel ugy kereskedni egymassal hogy nincs egy koztes fel akiben meg kell bizzanak. A jelenlegi penzugyi rendszerben ezt a szerepet a bankok latjak el, te ha penzt kuldesz az ismerosodneknakkor a bank szerepe hogy az a penz garantaltan eljusson az ismerosodhoz. A bitcoin kivaltja ezt, a benne levo algoritmusok biztosítják azt kriptografia altal hogy ez megvalosuljon.
2021. febr. 15. 07:10
 3/4 anonim ***** válasza:
sok lényege van, ez csak az egyik. személy szerint lényegesebbnek tartom, hogy megvalositja hogy az internetre adatot tölthessunk fel közvetitő nélkul és a világon bárhol bármikor letölthessuk, mintha csak egy fálj lenne. még face özenetben is el lehet küldeni a pénzt, de ez nem biztonságos. olyan mintha azt mondanám valakinek elástam egy helyen pénzt az az övé, de jobb, mert nem kell személyesen odamennem ahol a másik ember van, ellenben azonnal megtehetem s nem kell se számlát nyitnom se semmi nem kell szeméélyi stb egy uzenetben elkuldhetem. mondom ezt ugyhogy a biztcoint alapvetően nem igy kell hasznáálni, de igy is lehet. egy másik lényeg, onnantol kezdve hogy az értékemet bitcoinra váltottam, nagyobb biztoságban van mintha bármi más odon lenne tárolva.
2021. febr. 16. 12:34
 4/4 anonim ***** válasza:
53%

Az elején, 8-10 éve még a technológia újdonsága és előnyei miatt bányászták és vásárolták a geekek, akik elkezdték adni-venni és ettől értéke lett.

Most már csak az egyszerű nyereségvágy hajtja a befektetőket. Sokan vesznek, hogy profitjuk legyen ha majd eladják, ettől nő az értéke. Egy ponton tömegesen eladják és lecsökken az értéke. Ez a két trend folyamatosan váltogatja egymást.

2021. febr. 17. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!