Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha instant gamingen nem az...

Ha instant gamingen nem az eredeti címemet adom meg, akkor abból lehet bajom?

Figyelt kérdés

Már rengeteg játékot vettem instant gamingen keresztül, még azelött is, hogy bejött volna ez az áfás dolog, viszont ugye vannak olyan országok ahol nincs áfa(legalább is a játékra amit néztem), és nálunk van a legmagasabb a leírtak szerint, 27%-os. A konkrét kérdésem az, hogy ha mondjuk az országhoz beírom Szerbiát(itt nem ír áfát), akkor utólag felszámolhatják az áfát ha kiderül, hogy nem ott lakom? Korábban mikor vásároltam Magyarországot választottam ki, gondolom vissza lehet keresni a rendszerben, hogy mit adtam meg korábban.

Ugyan egy pár eurós játéknál nem sok az a 27%, de mondjuk ha egy Sekirot vennék meg, ami 35euro, az majnem még +10euro áfával.

2021. febr. 10. 11:53
 1/2 anonim ***** válasza:

A NAV most nagyon rá van állítva a netes vásárlásokra, ez ilyen vagy-vagy dolog most. Az egyértelmű hogy törvényszegést követsz el és hogy legnagyobb mértékben illegálisnak mondható mivel gyakorlatilag ez adócsalásnak számít legjobb tudomásom szerint.

Vagy elkapnak és akkor pöttyet többet fogsz fizetni mint játékár+27%, vagy soha nem kapnak el és jól jársz.

Én nem szórakoznék ilyesmivel, bármennyire is utálom a kormányt, a jelenlegi adózási rendszert, és mindent ami a jelenlegi (alias Fidesz) alatt működik, akkor sem mernék ilyennel vacakolni.

Azt mondom jobb a békesség, ne csinálj több ilyet, és aludj nyugodtan! :)

2021. febr. 10. 13:55
 2/2 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm, még nem csináltam ilyet, felelőtlenül és tudatlanul meg se próbáltam volna, de ezek szerint nem is fogok :D
2021. febr. 11. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!