Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Meg lehet változtatni az IP...

Meg lehet változtatni az IP címet?

Figyelt kérdés
Feltörték a facebook és e-mail fiókomat. Kaptam értesítést, amelyben leírták az illető IP címét. Tudom, ki volt az, feljelentettem, a rendőrök utánajártak, de azt mondták, nem köthető az illetőhöz. Lehetséges, hogy megváltoztatta az IP címét? Vagy mi más magyarázat van arra, hogy nem tudták összefüggésbe hozni az illetőt a feltörésekkel? Azt ne mondjátok, hogy nem ő volt, mert bevallotta nekem.
2021. febr. 8. 02:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Na, egy újabb IP-huszár...
2021. febr. 8. 02:28
 2/13 Argloss ***** válasza:

Igen, arról nem is beszélve, hogy a külvilág felé akár egy egész falunak is lehet ugyanaz az IP címe, lehet nyilvános hálózatot használni, valamint létezik VPN is, ami elrejti az ember IP címét.

Szóval egy IP címmel sok esetben semmire sem mégy.

2021. febr. 8. 02:28
 3/13 A kérdező kommentje:
És ezt a rendőrség informatikai szakembereinek tudnia kéne?
2021. febr. 8. 02:46
 4/13 Argloss ***** válasza:
Mit?
2021. febr. 8. 03:04
 5/13 A kérdező kommentje:
Hogy meg lehet változtatni az IP címet. Mivel arra az indokra hivatkozva szüntették meg a nyomozást, hogy nem köthető a gyanúsított IP címéhez az a cím, ahonnan nekem feltörték a fiókjaimat.
2021. febr. 8. 03:08
 6/13 Argloss ***** válasza:
Az egyetlen bizonyíték amit szolgáltattál nem vezetett sehova. Mi alapján folytassák a nyomozást?
2021. febr. 8. 03:26
 7/13 A kérdező kommentje:
Az alapján, hogy bevallotta nekem és egy harmadik személynek.
2021. febr. 8. 03:35
 8/13 Argloss ***** válasza:

Felvetted a vallomást és átadtad a nyomozónak? Értesítetted a rendőrséget a tanúról?

Gondolom nem.

2021. febr. 8. 03:41
 9/13 A kérdező kommentje:

De. Több dolog miatt jelentettem fel, ebből egyet nem tudtak továbbvinni, azt, hogy feltörte a fiókjaimat.

Már bíróságon tart az ügy. A tanú vallomást tett a többi bűncselekménnyel kapcsolatban és kitért arra is, hogy neki bevallotta a vádlott a bűncselekményt. Azt viszont nem tudom, hogy a tanú a rendőrségi vallomásában is mondta-e, hogy bevallották neki a dolgot.

2021. febr. 8. 04:03
 10/13 A kérdező kommentje:
Mármint a vádlott vallomását? Azt nem.
2021. febr. 8. 04:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!