A laptopon a touchpad a januári windows frissítés óta nem működik,azóta a beállítások között sem találom. Mi a teendő ilyenkor?
- Eszközkezelőben Egér vagy egyéb mutatóeszközök között ott van a Synaptics Touchpad?
- Program Filesban ott van a Synaptics/SynTP mappa?
- Feladatkezelőben látod a SynTPEnch.exe és a SynTPHelper.exe-t?
- Rendszerkonfigurációban ott van az Automatikusan induló alkalmazások között a SynTPEnch.exe és a SynTPHelper.exe?
Honnan/milyen drivert töltöttél le hozzá? A hivatalos oldalról?
Én itt nem találtam Aspire E15 szériát, de Te a sorozatszám vagy SNID alapján megtalálhatod a géped.
Itt: [link] találtam hozzá input drivert:
Device Name: Synaptics SMBus Driver
Driver Date 2014-12-04 File Size: 171.8M
Driver Version: 18.1.42.2 Vendor: Synaptics
Supported OS: Windows 10 32 & 64bit, Windows 8.1 32 & 64bit, Windows 7 32 & 64bit, Windows Vista 32 & 64bit, Windows XP
Illetve itt van több Synaptics driver is, ha be tudod azonosítani a gépedben levő touchpadet: [link]
(talán a Synaptics SMBus TouchPad?), illetve a géped típusát: [link]
Na, akkor még egy dolog:
- indítsd újra a gépet
- lépj be a BIOS-ba (nyomj F2-t)
- válaszd a Main menü Touchpad almenüjét
- állítsd át Advanced-ről Basic-re
- mentsd el a beállítást és restart (F10 - save and exit)
Nézd meg működik-e a tapipad. Telepítsd újra a megfelelő Synaptics TouchPad drivert, de ne dupla klikkel indítsd, hanem jobb klikk > Futtatás rendszergazdaként > restart
Ha ez sem működik, nézd meg az Acer support oldalán van-e BIOS frissítés a gépedhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!