Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A laptopot ha szervizbe...

A laptopot ha szervizbe viszem, ott hozzáférhetnek az adataimhoz a gépen?

Figyelt kérdés
Gondolok itt olyanra, hogy személyes képek, jelszavak, stb... Nem akarom, hogy lássák ezeket a dolgokat! De én nem tudom kitörölni már mert valahányszor próbálom bekapcsolni be sem tölt, illetve a képernyő sem.

2021. jan. 31. 20:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
igen
2021. jan. 31. 20:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, láthatják, de nem fogja izgatni őket szerintem. Nem érné meg egy ilyen hülyeség miatt kockáztatni a cég jó hírét. Amúgy a későbbiekben tárold a személyes adatokat külső merevlemezen, és akkor nem lesz ilyen gond.
2021. jan. 31. 20:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hozzá, de normális szervizes nem foglalkozik vele: kisebb gondja is nagyobb annál, hogy a személyes adataiddal (így az állásával, a cég jó hírnevével) szórakozzon - az elromlott gépedet kell megjavítania.
2021. jan. 31. 20:15
 4/11 anonim ***** válasza:
32%
Láthatná, dem megnézi, hanem valószínűleg a javítás folyamatának a részeként le is törli majd az egészet.
2021. jan. 31. 20:18
 5/11 anonim ***** válasza:
67%

"a javítás folyamatának a részeként le is törli majd az egészet."

Nem. Az ügyfél adatai szentek és sérthetetlenek, ha nem szükséges, nem nyúlnak hozzá - legalábbis normális szervízben.

Az elsődleges feladat, jelen esetben az, hogy a gép működőképes állapotba kerüljön (legalábbis a kérdező által leírt hibajelenség - "mert valahányszor próbálom bekapcsolni be sem tölt, illetve a képernyő sem" - erre lehet következtetni).

2021. jan. 31. 20:31
 6/11 anonim ***** válasza:
Utolsó én úgy tudom, legalábbis tapasztalatok és utánajárás után, hogy adatvédelmi okokból (lásd GDPR) a szervizelés során törlik az adataidat, mindegy milyen okból viszed oda a laptopod.
2021. jan. 31. 20:36
 7/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat! Nem bánom azt sem ha törölnek róla mindent.
2021. jan. 31. 20:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha szerencséje van nem törlik, de ha a javításhoz újra kell telepíteni az operációs rendszert, nem fognak nekiállni túrkálni az adatokban. Szó nélkül formázzák a háttértárat.
2021. jan. 31. 20:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#6: Nem, nem kell törölni, ugyanis az az ügyfél adatai - Ő határozza meg, mi legyen a sorsa.

A GDPR csak arra vonatkozik, hogy a személyes adataid törlését az adatkezelő szolgáltatónak - főként webtárhelynél, Internetes szolgáltatóknál, webáruházaknál lényeges ez - köteles elvégeznie az ügyfél kérésére (vannak esetek - például a számlázási adatok - amik kivételt képeznek, de az megint csak más tészta).

2021. jan. 31. 20:53
 10/11 anonim ***** válasza:

kiveszed a ssd-t punk úgy vidd el nekik

Anno mikor ilyenbe futottam kérték a szervizben hogy mielőtt beviszem, vegyem ki a merevlemezt.

2021. jan. 31. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!