2015-ös Macbook Pro 15" megéri? Meddi lesz még használható (lightroom, photoshop)?
16gb ram, Radeon R9 M370X 2GB.
Érdemes még ennyi idős gépért pénzt kiadni? Hobbifotós vagyok, Lightroomot és Photoshopot használok leginkább. A jelenlegi - kissé öregecske - Dell laptopomon nagyon korlátozottan tudom használni ezeket a programokat. Gondoltam, hogy mivel telefonban nagyon bejött az Apple, kipróbálnám a számítógépüket is, de nem akarok egyből egy újat venni, mi van, ha nem tetszik mégse alapon. Ezt 2015-ös, utolsó touch bar előtti modellt nagyon dicsérik.
Ér ez 300 ezer forint fölötti összeget 2021-ben? Használható lesz még 4-5 évig vajon? Ki szeretnék próbálni egy MacOS gépet, de elég sok pénz ez ahhoz, hogy lehet, hogy mégse tetszik, vagy 1-2 éven belül már használhatatlan lesz.
Igazából bejött. Pár apró dolog volt, amit nem szerettem rajta:
- a francnak kell átvariálni a billentyűzetkiosztást (a speciális karakterek tök máshol vannak, mint a windowsos gépeken. Pl a @ az Option + Q, de a Command + Q pedig a force quit, amibe azért bele lehet szaladni véletlenül)
- a beépített képnézegető egy vacak. Gépen tárolt képfájlokra kattintva megnyílt egy ablak, amiben nem lehetett jobbra-balra lapozni. ha bezártad és menyitottál egy újat, akkor megnyílt az előző is, egy idő után rengeteg kép nyílt meg így, hacsak nem force quittel léptél ki.
De amúgy szerettem a gépet, főleg a touchpad, annak közelében nincs semmi más. Végül eladtam nemrég, mert akartam játszani is, két gépet meg nem akartam megtartani, de ha a pénz nem lenne visszatartó erő, lenne egy asztali gépem meg egy legalapabb új Air.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!