Hogyan lehet "beállítani" a merevlemez hőmérsékletét?
Üdv!
Úgy tudom, hogy valahol a BIOS-ban lehet, de nem tudom hol. Pedig nem ártana mert néha 53%-ra is felmelegszik...
Előre is köszönöm a segítséget!
Na ez a mai nap legnagyobb baromsága.Ezt mégis hogy gondoltat?
A merevlemez melegszik, mert forog. ha azt akarod, hogy nem melegedjen, ne használd.
A hömérsékletet meg nem százalékban mérik. Legalbbis mifelénk nem.
Nem tudom, hogy lehetséges e, de ha leszabályozná a fordulatszámot, akkor a hőmérséklet is csökkenne.
De sajna lassabb is lenne...
Ha pl sata kihzúhatod a tápkábelt ha nem kell (plug &play)
ha IDE nem ajánlott máshogy lehetetlen csökkenteni a hőmérsékletét vagy teszel rá egy ventit
Néhány lépésben meg lehet oldani!
1. felállsz
2. elmész egy közeli számtech bolba
3. veszel egy 8cm es ventilátort
4. hazamész
5.sufni tuningal felbarkácsolod a merevlemez fölé nem kell oda atom biztos rögzítés úgyse lesz semmi baja a cuccnak mert pl a gépház is csak alumínium szóval fel is kötheted rá a lényeg hogy pár centivel a hdd fölött legyen és fujjon rá!
5b verzió ha van a számtech boltban hdd hűtő akkor azt vegyél az esztétikusabb és az is jól hűti a hdd-t
6. nézz utána pár dolognak mert rettentő baromságot írtál! Mert persze a készítők gonoszak voltak és 53 fokra állították a hőmérsékletét a hdd nek a gonoszok! Ja és a fokot nem % ban mérik!
Siettem nagyon, és elírtam. Bocsánat. Nem vagyok egy nagy pc guru, így előfordulhat hogy hülyeséget írok. Bocsánat. Azért van ez az oldal, hogyha valamit nem tudunk azt megkérdezzük, jönnek a kedves magyar emberek és segítenek. Egyesek jó hogy azt nem mondták szégyelljem el magam. Azért ez elég gáz...
Na de a témához. Régebben amikor mások telepítették a windows-t, akkor mindig állítottak valamit (BIOS-ban), ami hatással volt a merevlemez hőmérsékletére. Nem véletlenül volt idézőjelben az a szó. Hallottam már másoktól is, de mostanában nem találkoztam olyan emberrel aki ért hozzá. Ezért kérdeztem itt. A tanácsokat köszönöm.
Akit pedig megsértettem a tudatlanságommal, azt sajnálom mert ennél keményebb az élet. :)
Lehetséges. Csak az van bennem hogy be lehet "állítani". Úgy tűnik összekevertem... :)
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!