Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet "beállítani" a...

Hogyan lehet "beállítani" a merevlemez hőmérsékletét?

Figyelt kérdés

Üdv!

Úgy tudom, hogy valahol a BIOS-ban lehet, de nem tudom hol. Pedig nem ártana mert néha 53%-ra is felmelegszik...

Előre is köszönöm a segítséget!

2010. aug. 15. 19:33
 1/10 anonim ***** válasza:
sehogy, ez nem radiátor, használat és külső hőmérséklet függvényében melegszik, persze nem az utcai számít.
2010. aug. 15. 19:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem az összes winchesterem aluminim rackben van és van egy 4 cm venti ami keringeti a levegőt körülötte. Beállítani nem tudod, max hűteni ha meleg. 53 fok az Winchesternek már meleg.
2010. aug. 15. 19:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Na ez a mai nap legnagyobb baromsága.Ezt mégis hogy gondoltat?

A merevlemez melegszik, mert forog. ha azt akarod, hogy nem melegedjen, ne használd.

A hömérsékletet meg nem százalékban mérik. Legalbbis mifelénk nem.

2010. aug. 15. 19:46
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy lehetséges e, de ha leszabályozná a fordulatszámot, akkor a hőmérséklet is csökkenne.

De sajna lassabb is lenne...

2010. aug. 15. 20:27
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha pl sata kihzúhatod a tápkábelt ha nem kell (plug &play)

ha IDE nem ajánlott máshogy lehetetlen csökkenteni a hőmérsékletét vagy teszel rá egy ventit

2010. aug. 15. 21:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Hdd gyártója honlapján ott találod a hőfokokat. Laptop esetén pl normális ez a t ...általában.
2010. aug. 15. 22:13
 7/10 anonim ***** válasza:

Néhány lépésben meg lehet oldani!

1. felállsz

2. elmész egy közeli számtech bolba

3. veszel egy 8cm es ventilátort

4. hazamész

5.sufni tuningal felbarkácsolod a merevlemez fölé nem kell oda atom biztos rögzítés úgyse lesz semmi baja a cuccnak mert pl a gépház is csak alumínium szóval fel is kötheted rá a lényeg hogy pár centivel a hdd fölött legyen és fujjon rá!

5b verzió ha van a számtech boltban hdd hűtő akkor azt vegyél az esztétikusabb és az is jól hűti a hdd-t

6. nézz utána pár dolognak mert rettentő baromságot írtál! Mert persze a készítők gonoszak voltak és 53 fokra állították a hőmérsékletét a hdd nek a gonoszok! Ja és a fokot nem % ban mérik!

2010. aug. 16. 10:19
 8/10 A kérdező kommentje:

Siettem nagyon, és elírtam. Bocsánat. Nem vagyok egy nagy pc guru, így előfordulhat hogy hülyeséget írok. Bocsánat. Azért van ez az oldal, hogyha valamit nem tudunk azt megkérdezzük, jönnek a kedves magyar emberek és segítenek. Egyesek jó hogy azt nem mondták szégyelljem el magam. Azért ez elég gáz...

Na de a témához. Régebben amikor mások telepítették a windows-t, akkor mindig állítottak valamit (BIOS-ban), ami hatással volt a merevlemez hőmérsékletére. Nem véletlenül volt idézőjelben az a szó. Hallottam már másoktól is, de mostanában nem találkoztam olyan emberrel aki ért hozzá. Ezért kérdeztem itt. A tanácsokat köszönöm.

Akit pedig megsértettem a tudatlanságommal, azt sajnálom mert ennél keményebb az élet. :)

2010. aug. 16. 11:00
 9/10 anonim ***** válasza:
nem lehet, hogy te a processzor hőmérsékletére gondolsz? Mert biosban állítható a processzor sebessége, ami kihatással van a hőmérsékletére, és nem utolsó sorban a windows feladatkezelő %ban írja a processzorhasználatot.
2010. aug. 16. 11:19
 10/10 A kérdező kommentje:

Lehetséges. Csak az van bennem hogy be lehet "állítani". Úgy tűnik összekevertem... :)

Köszi

2010. aug. 16. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!