Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit kezdenél egy VPS-el?

Mit kezdenél egy VPS-el?

Figyelt kérdés

Van egy VPS-hozzáférésem, nem egy nagy durranás i5 Xenon Intel Proci 2.6 GHz 1GB RAM 2012 Windows OP.(Bővíthető) Nem tudom, hogy mire használjam.

Gondolkoztam, hogy futtatok rajta a Hitleap szoftvert, de mire használjam azt a forgalmat? Vagy bányászhatnék a procival vele valami shitcointot de napi 0.03-0.05$ nem éri meg vele foglalkozni. Valamire jó lenne használni, ne legyen hiába, de nem tudom, hogy mire. Neked van esetleg valami ötleted?

2021. jan. 26. 17:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mit kezdenék? Inkább mit kezdek vele. :) Ugyanis van, évek óta használom.

Egy részt van egy amatőr programozó klubunk, és annak fut róla a weboldala, másrészt ez működik a szerverünkként, itt tároljuk, ide töltjük föl az anyagainkat (FTP szerver), fut rajta saját levelező szolgáltatás, meg van olyan tag, aki egyenesen itt programoz SSH-val, vagy RDP-vel bejelentkezve.

Ubuntu Mate fut rajta. 2 procimag, 2 GB RAM. (Igen, Linuxnál ez bőségesen elég a fentebb felsorolt dolgokra.)

Egy biztos: bányászni nem éri meg rajta, eleve nem ilyen célra lett optimalizálva. Ahhoz valódi vas kell, lehetőleg komoly GPU-val.

2021. jan. 26. 18:35
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

#1 + VPN ként is jól üzemel, így akár a világ másik feléről is biztonságosan hozzá férek az otthon tárolt dolgokhoz, mint ha helyi hálózaton lennék.

Illetve SquidProxy -t is üzemeltetek, amin különféle szűrők vannak, gyakorlatilag minden kéretlen tartalmat leszed, ez van a mobilokon is beállítva.

Aztán levélszerverként is használom, ahol saját domain néven fogadom a leveleket, gyakorlatilag korlátlan email címmel, mert bármi ami a @ elött van azt a saját címemre továbbítja.

Ezzel ha pl. regisztrálok egy oldalra, annak a domain nevét írom elé, akkor tudom ha később kéretlen levelet kapok, honnan is került ki, és simán visszapattanóra állítom az adott címet mint ha megszűnt volna.

De saját mobil alkalmazásomhoz is használom, pl. asszonynak írtam egy egyszerű zene letöltőt amihez ha megosztja a youtube linket a megosztás menüpontban, automatkusan lehúzza a VPS onnan pedig a telefonjára.

Szóval elég sok jó dologra használható némi kreativitással. :-)

2021. jan. 26. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!