Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen laptopot tudtok ajánlani?

Canaan kérdése:

Milyen laptopot tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy új laptopot venni. A régi gépem Lenovo márkájú, de ez nem zárja ki a többi márkát.

Nincsenek nagy igényeim. Nem játszom semmilyen számítógépes játékon, és az alap dolgokon kívül szinte semmi sincs soha letöltve a gépemre.

A fontos az, hogy viszonylag könnyű legyen, hosszabb üzemidővel, mert kell majd a munkámhoz. Mindegy a színe, talán annyi hogy jó lenne ha a kijelző matt lenne. Valószínűleg gyerekekkel is fogok dolgozni rajta szóval lehetne jó masszív és olyan amit lehet gyorsan párosítani a kivetítővel. Árban 250-300.000 körül maradnák ha lehet. Több is telik rá ha úgy van de szeretném a lehető legolcsóbban megúszni. Fontos még, hogy a kamera és a hangszóró, mikrofon jó legyen rajta ha online tartok órát.

2021. jan. 26. 16:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon strapabíró laptopot akarsz, akkor egy használt ThinkPad (újonnan bőven fel Milla fölött vannak), de egy IdeaPad is nagyon jó tud lenni
2021. jan. 26. 16:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Üdv!

Én ezeket találtam, amik megfelenek a fenti paramétereknek, sajnálatosan azt kell elmondani, hogy csak 14" méretű kijelzővel vannak ezek a típusú laptopok (könnyű, de nagy akkus). Van bennük HDMI a projektorhoz (most már ez a legelterjedtebb csatlakozó, ha projektorhoz mégsem lenne jó, átalakítóval még lehet javítani a helyzeten - és az nem drága), bluetooth, wifi, webkamera, olyanokat néztem, amiben minél több csatlakozó van. Szintén elmondható a legújabb laptopokról, hogy DVD író- olvasó már nem nagyon van bennük (ezzel is lehet könnyíteni a súlyát és vékonyítani is), szép, - ehhez a kategóriához képest - kijelzőjük van, matt. Olyanokat néztem, amiben sok memória van, amik jól jönnek, hogy gyorsan fussanak a programok, szintén ezért SSD-vel szerelteket néztem, ami a hátránya lehet, a kevés tárhely (jellemzően 256 GB), de ez általános felhasználásra elég lehet.

Amik szerintem a legjobbak:

[link]

[link]

[link]

[link]

Viszont ha esetleg egyik sem szinpatikus, akkor itthagyom a keresőt is a beállított szűrőkkel, ahonnan néztem ezeket a darabokat:

[link]

2021. jan. 26. 17:25
 3/6 anonim ***** válasza:
szimpatikus*
2021. jan. 26. 17:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is inkább valami alig használt üzletit javasolnék. Kérdés, hogy méretben mekkorát szeretnél (12,5"-tól 15,6"-ig mindenféle van), ebben a kategóriában inkább a kisebb méretek a jellemzőek.

Például itt van ez: [link] , ennek még érintőképernyője is van, ami szerintem online oktatásnál egyáltalán nem jön rosszul (bár ez függ attól, hogy milyen tantárgyat tanítasz). Viszont a kijelzője elég kicsi (bár rohadt nagy felbontású), online óránál ez nem biztos, hogy előny.

Hardveraprón nézelődj, tényleg nagyon jó laptopokat lehet találni ilyen árban.

Kérdés még, hogy kell-e DVD olvasó, az a mai gépekben nem nagyon van, de keresünk olyat, ha az kell.

2021. jan. 26. 20:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm!
2021. jan. 27. 17:13
 6/6 A kérdező kommentje:

ASUS VivoBook S14 S430FN-EB206T Notebook

[link]

Azt hiszem ő lesz a befutó. Még megyek pár kört a kereséseknél de nagyon szimpatikus és szerintem nekem elég is ennyi. :)

2021. jan. 27. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!