Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Másodlagos monitor miért akad?

Másodlagos monitor miért akad?

Figyelt kérdés
Pár nappal ezelőtt elállítottam valamit a számítógépemen, de nem is ez a lényeg. Újratelepítettem a windows-ból, minden és fájlt töröltem. Miután feltelepítette magát a gép, leszedtem a Geforce Experience alkalmazást és telepítette a szükséges szoftvereket. A problémam az, hogy ha a másodlagos monitoromon animáció (videó,film,stb...) játszódik le, akkor erősen fps dropp van. Akad a kurzorom, akad a videó. Átállítottam a frissítés gyakoriságát 60.00 Hz-re, de semmi. kihúztam,bedugtam és újraindítottam, de így sem orvosoltam a problémát. Ezután néztem videókat, ahol az Nvidia vezérlőpulton átállították a méretezés elvégzésének helyét GPU-ra. Én is így tettem és ezek után sem működött jól. Néztem a Tv beállításokat (Mert ez, egy Smart Tv) de nem találtam, olyat ami segíthetett volna rajta. És mielőtt nem telepítettem újra a gépet, tökéletesen működött. Valaki esetleg találkozott ezzel a gonddal, és sikerült megoldania?? Válaszaitokat előre is köszönöm!!

2021. jan. 22. 09:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem azonos a frissítési frekvenciája a másikkal. A Windows a nagyobbhoz állítja be az animációkat, ami a kisebben, mivel nem jelenít meg minden képkockát, fps drop szerű hatást kelt. Mindkét monitort állítsd azonos frissítési frekvenciára, akkor jó lesz.
2021. jan. 22. 09:52
 2/4 A kérdező kommentje:

1-es válaszoló: Az Nvidia vezérlőpultban azonos mind a kettő, de a windows neállításokban az elsődleges monitoromnak, csak az az opció van, hogy 59,790

a másodlagosnak van sok választási lehetősége, de nincsen 59.790, csak 59,940

2021. jan. 22. 09:57
 3/4 anonim válasza:
Nekem ugyanez volt a problémám, ha Nvidia vezérlőpultban ugyanarra a felbontásra tettem a TV-t és a monitort, + a képfrissítési rátát is mindkettőnél 60hz-re állítottam, tökéletesen működött. Ha ez sem, és az Nvidia vezétlőpult alaphelyzetbe állítása sem működött, én még megpróbálnám kivenni a slotból a gpu-t majd vissza...🤷
2021. jan. 22. 13:25
 4/4 A kérdező kommentje:

Kivettem a gpu-t, ahogy mondtad, de nem történt változás...Nézegettem ezt a dolgot, hogy 60 Hz-en fusson mind a kettő, de nem lehet megcsinálni és nem tudom miért.

2021. jan. 22. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!