Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi baja lehet a számítógépemnek?

Mi baja lehet a számítógépemnek?

Figyelt kérdés

Asztali gép. Tegnap este még úgy kapcsoltam ki, hogy semmi baja nem volt. Ma, mikor bekapcsoltam, egy eddig nem látott üzenet jelent meg rajta.

Először kék háttérrel volt egy fekete mezőben hosszabb szöveg, de nem olvastam el, ugysem értem, nyomtam egy esc-t. Akkor megjelent egy másik fekete mező.

Na ezt már lefotoztam és leforditottam azszámítógépemnek áll benne:

Rendszerkonfigurácio létrehozása

Fw init complete nincs beállitva

Nyomja meg a gombot a folytatáshoz.

Azt nem irja melyiket,de aztán ez is eltünt, most nem tudom ujraindítani sem. A kapcsológombja még világit zölden a gépnek, monitor is müködőképes, de semmi nem jön be .

2021. jan. 21. 15:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy kimerült a cmos elem. Cseréld ki, csinálj egy cmos cleart, akkor visszaáll minden az alapbeállításokra. Majd konfiguráld be.
2021. jan. 21. 15:28
 2/4 A kérdező kommentje:

Uh én ahhoz nem értek.

Ez egy Fujitsu asztali gép. Kb 7 ,8 éves.

Hát remélem csak ennyi a baja, amit írtál, lényeg hogy ne kelljen kidobni. Csak megnyugtatást szeretnék igazából, hogy nem halt meg teljesen.

Ja mikor ma bekapcsoltam, előbb sipolt egyet, ilyet eddig nem csinált, azzal kezdődött. De mindig ki van éjszakára kapcsolva teljesen, nem értem, hogy mehet tönkre kikapcsolt állapotban..

2021. jan. 21. 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg csak az elem kb 6 év az élettartama, pont itt az ideje. Egy kis gombelem van az alaplapon, CR2032-es, bármilyen boltban lehet kapni ahol forgalmaznak elemelet. Teljesen áramtalanítsd le, pattintsd ki a régi elemet, majd egy fél órát hagyd, hogy mident biztosan elfelejtsen, aztán tedd be az újat (a polaritásra figyelj), helyezd áram alá éd kapcsold be. Azzal fogja kezdeni, hogy új CPU vagy RAM van benne, mivel elfelejtette, hogy eddig is ez volt, és hogy valamelyik gombbal be tudsz lépni a setupba. Azt nyomd meg, állítsd be az órát, a boot eszközt, majd mentés és kilépés. Erre el kell indulnia.
2021. jan. 21. 15:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2021. jan. 21. 15:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!