Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehetséges vagy kuka?

Username666 kérdése:

Lehetséges vagy kuka?

Figyelt kérdés
Egy régi Fujitsu laptopom van és ha beindítom akkor egy _ ilyen ikon villog fél óráig aztán jelzi a windows xp feliratot de aztán újraindul és előröl kezdődik. Megpróbáltam a biosban cserélni a boot sorrendet de nem segített.

2021. jan. 17. 06:18
 1/7 anonim ***** válasza:
21%
Az enyémet megnézték. Az akkumulátor romlott el. Az XP meg már nem létezik, amúgy. [link]
2021. jan. 17. 06:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Valamelyik hardverelemre vár a bios, amit ugyan érzékel, de az még nem "áll készen".

Meg kellene nézni a merevlemez egészségi állapotát pl. a HDSentinel,

vagy a CrystalDisk Info programmal.

2021. jan. 17. 09:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Első. Az Xp nem nem létezik csak a támogatása szűnt meg és azt tudtam. 2.-nak pedig mondom hogy nem lehet eleve bemenni a gépbe nem hogy még programot letölteni.
2021. jan. 17. 09:25
 4/7 Robivosi ***** válasza:
57%

Ha tudtál boot sorrendet állítani, akkor be tudtál lépni a gépben a bios-ba. Tehát az alaplap, proci, ram, és a vga működik.

Mivel régi gép, (Xp-t) akar indítani, gondolom az akksija kuka és lehet, hogy a bios-t tápláló elem is az.

Azt nem tudom, hogy a boot sorrendet mire állítottad, de lehet, hogy az optikai megható sem működik.

Másik gépen töltsd le a Hiren's Boot, vagy a DLC Boot iso fájlt, és pendrive-ra írva, arról próbáld indítani a gépet.

[link]

[link]

Kiírása pendrive-re Rufus vagy Yumi progival, de persze van több is.

2021. jan. 17. 11:26
 5/7 anonim ***** válasza:

#3-ra:

A merevlemezt ki is lehet szerelni, és egy másik gépen letesztelni.

Vagy amit a 4. is ír, bebootolni livecdről.

2. voltam...

2021. jan. 17. 12:20
 6/7 A kérdező kommentje:

#4 Próbáltam kiszerelni és berakni egy másik géppe de nem ment. A boot sorrend:

Hard Drive

Intel Undi

Removable device

CD/ROM

2021. jan. 17. 12:55
 7/7 anonim ***** válasza:
79%
Akkor meghalt a merevlemez... :(
2021. jan. 17. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!