Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nincsenek a magyar...

Miért nincsenek a magyar szinkronok is Dolby Atmos vagy DTS:X minőségben?

Figyelt kérdés
Erre külön lincenset kéne fizetni a magyaroknak, hogy ilyen minőségbe tegyék a hangot? Sok helyen mái napig sztereó vagy valami silány 448KB/s-os 5.1 hang van, ami közelébe se ér az eredeti minőségű 7.1-es DTS-HD/TrueHD, vagy az egyéb objectum alapú hangokhoz. Aki nem tud profin angolul, így semmi értelme beruházni egy komolyabb erősítőre és hangfalszettre. Elmúlt 10 évben a magyar hangok minőségében semmi előrelépés nem történt.

2021. jan. 15. 16:29
 1/3 anonim ***** válasza:
83%

Nincs rá igény a magyar piacon. Még a mozik többségében is az 5.1-et preferálják, mert olcsóbb a bérleti díj rá. Ahol fizikailag ki van építve a több csatorna, ott a technológia általában az szokott lenni, hogy felmixelik a hanganyagot. Ahol nincs kiépítve, ott a hátsó hangfalak is az oldalsókkal együtt szólalnak meg.

Egyébként megjegyzem én az eredeti sok csatornás hangsávtól sem vagyok a filmek többségénél elájulva. Nekem az az észrevételem, hogy a környezeti hangszórók adta lehetőségeket nem használják ki jól a stúdiókban, emiatt igazából lényegtelen, hogy hány csatornára osztják szét, ugyanolyan "jó" lesz a végeredmény.

2021. jan. 15. 17:23
 2/3 eddienort válasza:
Eltelt 3 és fél év a kérdésed óta és még mindig ugyanez a helyzet! A tizenezres 4k bluray filmek sem tartalmazzák az atmos hangsávot magyar nyelven. Nekem egy elég nagy beruházás volt, hogy emiatt egy olyan erősítőt találjak, aminek képes a hangprocesszora alig hallható veszteséggel felskálázni a hiányzó atmos tartományt. Így élvezhető a végeredmény. És megjegyezném, hogy a mozikban is csak hangerő van, hangélmény nincs, a technika messze elmarad az otthoni felszerelések műszaki színvonalától. Nagyon elmaradottak a szinkronstúdióink, a mozijaink, viszont az kicsit lelombozó, hogy 15 év alatt alig fejlődött a nyelvünkön lejátszható mozis hanganyag. Pedig igény lenne rá, volt is rá mindig.
2024. ápr. 28. 14:17
 3/3 anonim válasza:

Magyar piacon szinkronra egyre kevésbé van igény. Egyre nagyobb arányban beszélnek angolul is a fiatalok. Így nem kell a szinkronra várni vagy épp nem fáj, ha nem szinkronizálnak valamit.

Tudom, ezzel egy szakmát ölök meg, de tényleg jó lenne, ha a magyarok nagy része legalább angolul is tudna.

nov. 7. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!