Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tárolnál 3 terát ha...

Hogy tárolnál 3 terát ha fontos lnne??

Figyelt kérdés
2021. jan. 14. 13:04
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha fontos felhőben, ha félig fontos HDD-n.
2021. jan. 14. 13:25
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
ha nagyon fontos, akkor kazettán :D
2021. jan. 14. 13:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
4 db HDD-n, amiből 2 máshol lenne, legalább 20 km-el távolabb.
2021. jan. 14. 14:24
 4/10 A kérdező kommentje:
utobbi esetben a szinkronizálás hogy oldható meg? folyamatosan, napi szinten keletkező adatokrol van szó
2021. jan. 14. 14:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
RAID 1, egyik a keletkezés helyén, amire folyamatosan írsz, a mádsik helyen pedig egy NAS-ban, ami neten keresztül rsync-el szinkronizál, az adatok kritikusságától és keletkezésének gyorsaságától függő gyakorisággal, akár napszaktól függően (pl munkaidőben 5 percenként, munkaidőn kívül óránként).
2021. jan. 14. 14:33
 6/10 anonim ***** válasza:

Pl. két gépen, amiből az egyik odébb van, ld. #3. A gépeken belül pedig valamilyen RAID kialakítást használnék, több HDD-vel.

De lehet két RAID-támogatott NAS is.

Már ha a "fontos" azt jelenti, hogy zsét is áldozol rá.

2021. jan. 14. 14:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Kiegészítés #4-hez: Az rsync csak az új és változott adatokat küldi a hálózatra, így ha például az adatok keletkezésének a gyorsasága 1 MB percenként, nem okoz gondot a neten keresztül történő szinkronizálás. Ha viszont 1 GB/perc, bérelt vonal fog kelleni mindkét oldalon (meg jó sok HDD).
2021. jan. 14. 14:42
 8/10 A kérdező kommentje:

Muszáj lesz áldozni, hisz éphogy zsét véd.

Ha jol értem akkor ehhez kell legalább 4 hdd. Milyen hddt javasoltok? Akkor az lenne a szempont hogy aminél a legjobb a Ft/tb arány persze nem a legolcsobb gagyi hdd-re gondolva. És nem baj ha 3 tbnél kisebb vagy nagyobb, mert elöbb utobb ugyis több lesz. Hanem az számit mennyi legkevesebb zséből oldhato meg ugyanaz a biztonság.

2021. jan. 14. 14:42
 9/10 A kérdező kommentje:

Tudok mondani konkrétumot.

Napi 500 magabájt keletkezik.

Persze nem pontosan ennyi, van mikor nulla s van mikor a duplája. De egy átlagos napon ennyi.

De nem folyamatos szinkronizálás kell.

Ez mobiltelefonon keletkezik, s az a gyakorlat, hogy este hazaérek, s rádugom a mobilt egy számítógépre, s rátöltöm.

Eddig csak a laptop ssd-jére töltöttem rá, de tisztában vagyok vele, hogy ez nem jo megoldás.

Mivel egyenlőre még kevés adat van s aránylag kevés keletkezett ez a semminél több és használhato kategória volt.

Nemrég beszereztem egy 3TBoss hddt, s a munkahelyi gépemen is menteni kezdtem ugyanezt.

Késöbb a fél évnél régebbi fájlok törölhetőek lesznek.

2021. jan. 14. 15:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Tudom hogy macerás, de ajánlom, hogy legyen egy offline backup is.
2021. jan. 14. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!