Windows 7 telepítése a már Fentlévő Ubuntu És Windows 10 mellé lehetséges?
Hát nem vagyok nagy Linux mágus, így a Google -re tudok hagyatkozni.
És én eddig úgy csináltam mindig hogy előbb a Win, aztán valamelyik Linux.
Szóval csökkenteted a Linux partícióját a lemez végén gParted -el pl.
Az így keletkezett nem partíciónál területre felrakod a Windows 7 -et pen drive -ról vagy CD -ről boot -olva. A nem partíciónál területen a Windows telepítőjével létrehozod neki a partíciót, majd felrakod rá a Windowst a szokásos módon.
Ekkor ugye a Windows 7 fog indulni csak.
Következő lépés fogsz egy Ubuntu telepítő CD -t, pen drive -ot és beboot -olsz róla. De nem rakod fel természetesen csak "Live" módba indítod.
A Live rendszerre meg felrakod a "Boot-Repair" nevű programot.
Elvileg ez megcsinálja neked automatikusan a GRUB -ot úgy, hogy a Ubuntu És a Windows is választható lesz benne.
A Boot-Repair telepítéséről, használatáról itt találsz infót:
Mégegyszer hangsúlyozom, ha jót akarsz magadnak, akkor külön lemezre teszed a Windowst úgy, hogy közben a másik két rendszert tartalmazó, és az esetleges adatlemez, le van húzva.
Láttam már néhányszor ilyet, amikor egy laikus telepít Windowst Linux mellé, vagy fordítva, és szinte mindig az a vége, hogy addig erőlteti a dolgot, míg sikeresen le nem gyalulja az egész diszket.
Végül sikerült, köszönöm.
Nagyon sokat szenvedtem azzal hogy a 7et sikerüljön felrakni, de végül meglett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!