Mi szükséges cat6e internetkábel készítéséhez??
Szereléstechnika, a csatlakozók kinézete ugyanaz. Annyira kell odafigyelni, hogy talán picit "merevebb" a fali kábel, illetve ahol a bekötsnél széttekered az ereket ott jobban be kell tartani az adott csatlakozó szerelési előírását (amit legútóbb szereltek a kollégák ott max. 8mm-t engedett meg, de ez csatlakozónként változik). A méréshez a minősítő műszer drágább, és kicsit lassabb a mérése.
Amit láthattál az a törésgátló de azt már ezer éve használunk.
Nem a törésgátló vég, ez egy külön pici műanyag volt amit a sorrendbe rakott vezetékre húzott rá, a végeit utána megint egyenesre vágta és úgy dugta be a csatlakozófejbe, hogy ez a pár milliméteres műanyag ott volt rajta. Emiatt se tudtam már hogy mennyivel másabb a feje, mert ilyen nem kellett cat5 vagy cat5e kábelnél. Csak a törésgátót ráhúzni blankoli, sorrendbe rakni, síkba vágni, bedugni, krimpelni, törésgátlót ráhúzni az utp fejre és csókolom. Itt meg még külölön rakott rá egy valamit a már sorbarakott kábelre. Sajnos linkelni nem tudok
Köszi.
Akkor végülis csak cat6e kábel meg hozzá való sima fej kell és semmi extra??
Szereltem már párat tényleg, még létra tetején állva is, nem csak az asztalnál. De ezek szerint ezt nagyon túlbonyolítottam fejben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!