Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi szükséges cat6e internetkáb...

Mi szükséges cat6e internetkábel készítéséhez??

Figyelt kérdés
Azok válaszára lennék inkább kíváncsi akik csináltak is már ilyet. Lehet hogy én gondolom kicsit túl a dolgokat, de ezekhez konkrétan mi is kell?? Cat5 és cat5e kábelt sokat csináltam már, azzal nincs bajom. De itt elvileg másabbak a csatlakozók kialakításai is meg ilyesmik. Esetleg valaki tudna linkelni pár dolgot hogy mi az ami kell hozzá?? Láttam olyat is videóban hogy nem csak simán bele dugja a csatlakozó fejbe, hanem előtte ráhúz egy műanyagot és úgy dugja bele és aztán krimpeli csak. Na ez volt az a pont ahol teljesen elvesztem ennél a kábeltípusnál. Ugye még nem láttam ilyen kábelt, emiatt se tudom hogy hogy is van ez.
2021. jan. 10. 17:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szereléstechnika, a csatlakozók kinézete ugyanaz. Annyira kell odafigyelni, hogy talán picit "merevebb" a fali kábel, illetve ahol a bekötsnél széttekered az ereket ott jobban be kell tartani az adott csatlakozó szerelési előírását (amit legútóbb szereltek a kollégák ott max. 8mm-t engedett meg, de ez csatlakozónként változik). A méréshez a minősítő műszer drágább, és kicsit lassabb a mérése.

Amit láthattál az a törésgátló de azt már ezer éve használunk.

2021. jan. 10. 17:22
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem a törésgátló vég, ez egy külön pici műanyag volt amit a sorrendbe rakott vezetékre húzott rá, a végeit utána megint egyenesre vágta és úgy dugta be a csatlakozófejbe, hogy ez a pár milliméteres műanyag ott volt rajta. Emiatt se tudtam már hogy mennyivel másabb a feje, mert ilyen nem kellett cat5 vagy cat5e kábelnél. Csak a törésgátót ráhúzni blankoli, sorrendbe rakni, síkba vágni, bedugni, krimpelni, törésgátlót ráhúzni az utp fejre és csókolom. Itt meg még külölön rakott rá egy valamit a már sorbarakott kábelre. Sajnos linkelni nem tudok

2021. jan. 10. 17:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Az valami spéci csatlakozó lehetett. Amit mi használunk első ránézésre teljesen olyan mint a "hagyományos". Az aljzatban van egy ici pici eltérés, de ha elég sokat szereltél az sem okoz gondot.
2021. jan. 10. 20:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi.

Akkor végülis csak cat6e kábel meg hozzá való sima fej kell és semmi extra??

Szereltem már párat tényleg, még létra tetején állva is, nem csak az asztalnál. De ezek szerint ezt nagyon túlbonyolítottam fejben.

2021. jan. 10. 22:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Bocs közben leesett, hogy melyik alkatrészre gondolsz. Ez egy ilyen kis müanyag alkatrész 8 lukkal, ebbe fűződ bele a kábel ereit miután szétsodortad, és megakadályozza, hogy amíg bedugod a csatlakozóba ne "kuszálójdon" össze, és ezáltal könnyebb megnyomni.
2021. jan. 11. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!