Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ez a PC alap használatra...

Ez a PC alap használatra megfelelő?

Figyelt kérdés

[link]

Amit tudni kell:

- anyukám és apukám használná

- alap tudásuk van

- játék nem kell rá

- böngésző van használva: youtube, facebook, hirek és böngészős egyszerű játékok.

jelenleg egy egyszerű laptopjuk van, celeron procival és 4 gb rammal, ami irtó lassu, pedig csak a fent leirtakat csinálják/használják.

másik opció:

[link]

meghallgatok más ötleteket is.

ehezze a szetthez hangfal + egér kell csak?

2021. jan. 7. 13:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Netezős konfigra nem érdemes 100k-nál többet költeni.
2021. jan. 7. 13:56
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Uh, amennyiért adják ezeket az összerakott gépeket, illegálisnak kellene lennie.

Hasonlót ajánlanék mint amit odafent is említettek.

Ha 180 ezer a keret mindenestül monitorral, abba minimum egy i3-10100-nak, 8gb RAM-nak és 250gb ssd-nek bele kell férnie, az bőven elég lesz mindenre amire használnák a szülők. Szerintem hdd nem is kell, elég a 250gb-os ssd (mondjuk crucial bx500), de bármikor később bővíthető.. msi b460 alaplap is teljesen megteszi, ez a legolcsóbb b-s lap, mindössze 2 ezerrel drágább a h-s lapoktól szóval mindenképp jobb választás. Tápnak mondjuk egy be quiet system power 400w jó lehet, azt hiszem az olcsóbbak között ez számít az egyik legjobbnak és bőven elegendő.

Pcx-en valami hasonlókat dobálj be a kosárba amik jó árban vannak és kérj összeszerelést is, azt hiszem segítenek összeállítani is a gépet ha valami nem passzol.

Így végül hasonló, vagy talán még olcsóbbra is jön ki az összeg, viszont fényévekkel jobb lesz mint amit linkeltél, ráadásul sokkal időtállóbb lesz, évekig hozzá sem kell majd nyúlni. Minimum 5 évre szerintem lehet vele tervezni (sőt, jóval több ha azt nézzük, hogy a 4. gen procik milyen idősek és a mai napig is jól elfutnak), de ha nem is lesz elég évvekkel később, elég lesz csak mégegy 8gb-is ramot mellé csapni és megint jó vagy.

2021. jan. 7. 14:06
 13/22 anonim ***** válasza:
82%

Például itt van ez, gyors pcx-ben raktam össze, bőven keret alatt van szóval szabadon lehet válogatni még monitorok között is mellé.

[link]

Persze lehet még rajta változtatni, mondjuk m.2-es ssd-re váltani ami kicsit drágább, esetleg lehet olcsóbb tápot (de ne sokkal), más házat berakni, ha a szülők üveges házat akarnak az is csak plusz pár ezer forintot jelent, illetve a ram-nál is csak beraktam egy megbízható de olcsót, persze vannak még hasonló árban más márkák is.

2021. jan. 7. 14:24
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Netezni bőven elég bármelyik, de kb 100 ezerrel túl vannak árazva.
2021. jan. 7. 14:25
 15/22 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeiteket.

Még kérdezném, hogy amit linkeltetek illetve írtatok konfigokat, ahhoz pl: videókártya, processzor hütö, hűtőventilátor nem kell? legalábbis pcx - en ott vannak ezek választások is. elég annyi amit irtatok + egér + billenytyűzet + monitor és használható is?

A másik kérdés a windows. PCX-en 40 000 ft. ezt hogy tudom olcsóbban megoldani? Az én és a szüleim laptopján is eredeti windows van, előtelepítettet, ezeket gondolom nem tudom feltenni a gépre (kód csak az enyémhez van, övékéhez nincs)

2021. jan. 7. 17:11
 16/22 anonim ***** válasza:

-Processzorba van integrálva GPU.

-Gyári hűtő.

-Csak legyen kicsit nyitott a ház.

2021. jan. 7. 17:20
 17/22 anonim ***** válasza:

Elég csak az ami a #13-as válasz linkben szerepel a pcx kosárból.

Videókártya nem kell, hisz az i3-10100-ban van integrált. Az mindenre bőven elég ami nem játék. (A 10100F-ben nincs integrált videómegjelenítő, ezért ajánlottam a 10100-at)

Processzorhűtőt kapsz gyárit az i3-al, ami szintén bőven elég lesz nektek. Hűtőventilátor szerintem szintén felesleges mivel csak általános felhasználásra lesz a gép, de ha nagyon akarsz, berakhatsz olyat amilyen az általatok választott házba belemegy.

Szerintem ne fizess külön BIOS frissítésre, nekem ugyanez az alaplapom és procim van, nem kell. (Talán még nincs is rá amúgy frissítés)

Szóval igen, csaka bill, egér és monitor kell.

Persze a windows-t nem tettem kosárba mert írtó drága a hivatalos, de kulcs nélkül is telepítheted magad, nagyon egyszerű. A vízjel eltüntetésére van mód különféle aktiválásokkal, vagy veszel neten pár ezerért aktiváló kulcsot.

2021. jan. 7. 17:20
 18/22 P.O.C. ***** válasza:

A Windows 10 telepítő letölhető. Az Microsoft oldaláról. A Media Cration Too pár kattinással csinál neked telepítő pen drive -ot. Semmilyen kód, személyes adat megadása nem kell.

[link]

Ha nem vagy híve a tört dolgoknak. A hardveraprón gombokért tudsz venni licencet:

[link]

Ugyan ez is afféle szürke megoldás, de nem kell törést futtani a gépen, hivatlosan aktiválható.

Tipp: ha van valameilyk készülékeden Windows 7 / 8 COA matrica, az azon lévő kulcsal is be tudod aktiválni óriási eséllyel a Windows 10 -edet.

2021. jan. 7. 17:30
 19/22 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Most már több mint 2 hete megvan a gép, és teljesen jól működik, szeretik a szüleim. Most voltam én is otthon, aktiváltam a windowst is, nagyon jó kis gép.

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, nélkületek egy drágább gyengébb gépet vettem volna. Köszönöm. :-)

2021. febr. 2. 08:33
 20/22 anonim ***** válasza:
Mármint a #13-as válaszban összerakott gépet vetted meg?
2021. febr. 2. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!