Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy pályakezdő informatikusnak...

Egy pályakezdő informatikusnak mekkora lenne a reális keresete ? Részletek lent

Figyelt kérdés
Én számítógép/laptop és bizonyos szinten mobil szerelés és karbantartására "specializálódtam" és ebben a munkakörben mennyi lenne a reális kezdő fizetés?
2021. jan. 6. 10:21
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Alkalmazottként bruttó 300 környékén, vállalkozóként akár milliós is lehet.
2021. jan. 6. 11:09
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
1.-Ft annál többet nem ér a munkájuk.
2021. jan. 6. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A számítógép szerelők-karbantartók nem is informatikusok ha úgy nézzük..

Egyébként az IT ranglétra legallján helyezkednek el, ide a legtöbb esetben még papír sem kell, maximum egy 8 általános után egy érettségit nem igénylő OKJ.

Valahol minimálbérre kell számíts. Ha egyáltalán kapsz munkát.

2021. jan. 6. 12:56
 4/8 A kérdező kommentje:
3# no offense de ha nem infósok akkor kik vagyunk? :D
2021. jan. 6. 14:26
 5/8 anonim ***** válasza:

#4 Szerelők. A csavarhúzónak nem sok köze van az informatikához. Egy autószerelő sem járműmérnök, ahogy a villanyszerelő sem villamosmérnök.

Persze, fontos a munkájuk, hisz egy adattudós vagy kiberbiztonsági szakértő nem fog számítógépet szerelni a legtöbb esetben és hozzátok fordul, de a számítógépszerelés nem tesz senkit informatikussá. Az kicsit nehezebb fogalom.

De mint említettem fentebb is, ha mégis annak vesszük, akkor viszont velük kezdődik a ranglétra.

2021. jan. 6. 14:39
 6/8 A kérdező kommentje:

5#

Mert szerinted az nem infó tudás hogy egy rendszert karbantarts, adatokat ments, hardveres hibákat kijavítasz. A szerelés nem csak csavarozásról szól. Szoftvert is "szerelni" kell,akár bios-ról vagy os-ről van szó

Én szerintem infósok vagyunk és a ranglétrás cucc hülyeség mert nem lehet összehasonlítani egy adattudóst egy "szerelővel" két különböző ág!

Te összehasonlitásod olyan mintha a kőművest összehasonlítod a miniszterelnökkel. Értelmetlen

2021. jan. 6. 14:48
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 Nem, pont nem, hisz az informatika annyira tág fogalom, hogy sajnos bizony egy ág alá sorolják ezeket a szakembereket egy karbantartóval is. És a ranglétra szintén nem hülyeség, hisz a fizetés és a megkövetelt tudás alapján épül fel. És ha nem sértődsz meg, az amit egy számítógép-karbantartó csinál, azt egy nem-földbuta tini 2 hét délutánjai alatt megtanulja, de nem lesz informatikus. Hiearchia mindig is létezett és létezni is fog.
2021. jan. 6. 14:54
 8/8 A kérdező kommentje:

7#

Hát azért nem vennék rá mérget hogy ilyen könnyen megtudják "tanulni"

Hiearchia létezik persze de munkahelyen belül szakmai ágon belül hisz ha nincsen egy programozó sem akkor a karbantartók megszívják és ez így van fordítva is. Mindenkinek ugyanolyan fontos szerepe van. Eléggé lealacsonyítónak tartottam a kijelentésed mivel nem ezért tanultam ezt 5 évig (nem csak szerelést tanultam hanem még programozás és hálozat ismereteket is)

Hadd éljek egy hasonlattal

Van egy banda én basszus gitáros vagyok ha én eltűnök akkor összeomlik az egész hisz hiányzik valaki hiába van énekes ott nem tud mit tenni ha nincs ki játszon a hangszeren

2021. jan. 6. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!