Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Érdemes így magammal vinnem a...

Érdemes így magammal vinnem a számítógépet? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

Szóval, elutazom hamarosan, és az út kb 10 óra (csak vonat), 1,5-2 óra várakozással egy pályaudvaron.

Sok egyéb dolgot nem kellene most vinnem, kb egy hátizsák vagy max egy sporttáska.

Szerintetek hogyan vihetném magammal a gépet úgy, hogy ne legyen baja (hőmérsékletre gondolok leginkább)? Az alaplapon kívül mindent kivennék.

Ha van egy akkora bőrönd, amibe belefér, azzal esetleg? Vagy sima karton?

2021. jan. 6. 07:34
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
PC? Ha a rázkódástól meg tudod védeni nem lesz baja, csak ne kapcsold be pár órát miután bevitted a melegre.
2021. jan. 6. 07:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Bőröndbe ha belefér az jó, de gurulóst ajánlok, mert nehéz lehet.

Én sokat járok lanozni, régen szétkaptam a gépet, és csak az alkatrészeket vittem magammal, sokkal kevesebb helyet foglal, aztán csak összedugtam az asztalon. Azóta vettem egy mini ITX házat, az befér a hátizsákomba, elég tömött, nem nagyon tud semmi se kilazulni, lötyögni, a videokártya is riser kabellel van.

Én a helyedben ház nélkül vinném, sokkal kenyelmesebb, ha mégis házzal együtt, akkor elég a videokarit kiszedni, esetleg merevlemezt, ha nincs rendesen felcsavarozva, csak ki-be pattintós gyorsrögzítőkkel.

2021. jan. 6. 07:48
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos az alkatrészenkénti szállítás nem jó, mert nincs másik gépház, és az alaplap elég nagy.

Erre gondoltam én is, ezeket kivenni.

A rázkódás elleni védelmet hogy érted, #1?

2021. jan. 6. 07:56
 4/10 anonim ***** válasza:

ATX méretű asztali gép?

Akkor kell még mellé egy 12V 60Ah autó akkumulátor és egy 12-230V inverter is, illetve a 24" monitor is a hátizsákba..

Az apró kiegészítőkről se feledkezz meg: egér, bill, 220as elosztó, hdmi és 220 kábel.

Szerintem nagy hátizsák fog kelleni, csak nehogy elhagyd egy részét az úton.. 😃

Inkább telefon tablet való utazáshoz. Egyszerűbb.

2021. jan. 6. 09:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Miért akarod szétszedni? Egyedül a videókártyát, illetve a proci ventillátort kell megtámasztani ha túl nagy és nehéz.
2021. jan. 6. 09:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Vasútállomáson a váróban kipakolod a félmillkát érő gépet a hajléktalan csövesek előtt vagy megkéred az ott lebzselő líbiai migránst hogy adja át a pad felét mert gta5-öznél egy kicsit..?

Majd megnézlek este a hiradóban mi történt még veled.. 😕

2021. jan. 6. 09:56
 7/10 A kérdező kommentje:

Emberek!

Nem azért akarom magammal vinni, hogy használjam útközben. Szükségem lesz rá ott, ahová megyek (és tartósan maradok is), és nem akarok egy hasonló erősségű laptopot venni. Azt hittem, ez egyértelmű, hogy nem akarok a vonaton nekiállni streamelni asztali géppel... és egy laptop szállítása nekem sem okozna fejtörést. Meg nyilván egyszerűbb eszközöket szoktam használni utazás során, mint amihez kell vagy 10 másik dolog.

Hogy valaki egy pc-s kérdés alatt nekiáll migránsozni, azt inkább hagyjuk. A híradó szalagcíme majd valami olyasmi lesz amúgy, hogy "Soros (meleg és bedrogozott) ügynökét a keletiben verték halálra, majd erőszakolták meg a saját maga által csempészett migránsok". Exkluzív interjút adok majd, de csak Németh Balázsnak az m1-től.

De persze másért nem is lehet szükség egy pc-re csak a gta5 miatt...

A vga-t a hdd-t és max a tápot akartam kivenni, hogy minimalizáljam a kockázatot.

De mielőtt elszabadulnak az indulatok töröltesse valaki a kérdést...

2021. jan. 6. 11:12
 8/10 anonim ***** válasza:

"Szükségem lesz rá ott, ahová megyek (és tartósan maradok is) ... nem akarok a vonaton nekiállni.."

OK, bocsi, félreértettelek.

2021. jan. 6. 12:04
 9/10 anonim ***** válasza:

7: (ma 11:12). Tök felesleges ezeket kivenni, sokkal nagyobb a rizikó a ki-beszerelés által mint egy összeszerelt gép szállítása. Nyilván nem fogod dobálni. Ha a VGA nem túl nagy méretű (nehéz) nem kell hozzá nyúlni, ha nagyobb (nehezebb) érdemes megtámasztani valamivel, hogy ne tudjon letörni véletlenül sem.

Nem egyszer szállítottunk így gépet és eddig még soha semmi baja nem lett. Jelenleg még nincs olyan hideg, hogy bármi baja lenne akár a várkozás közben is, 0 fokban még simán elvannak ezek a gépek. Annyira kell majd figyelje, hogyha megérkezel egy 3-4 órán belül ne kapcsold be, hogy az esetleges pára lecsapódás ki tudjon száradni (fel melegedjen a gép).

2021. jan. 6. 19:16
 10/10 anonim ***** válasza:
49%

A proci hűtőt én mindenképp leszerelném, mert ha elszabadul nagy pusztítást tud végezni..

"Nyilván nem fogod dobálni"

Majd lesz más aki dobálja.. ;)

Pl hordár, távolsági buszokon is külön szinten rekeszben vannak a csomagok bőröndök az utasszint alatt, ahova behányják az összes ridikülnél nagyobb csomagot..

2021. jan. 6. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!